hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çorum'da sağlıkçılara aşı yapıldı

    Çorumda sağlıkçılara aşı yapıldı
    expand

    Çorum'da sağlıkçılara aşı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yusuf ÇINAR/ÇORUM,(DHA) - ÇİN'den Türkiye'ye getirilen CoronaVac aşısı Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yapılmaya başladı.

    Kovit-19 aşısı yaptıran Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aysel Kocagül Çelikbaş, ülke olarak zor bir süreç yaşandığını hatırlattı. Tüm sağlık çalışanlarının her birlikte koronavirüsle savaştığını belirten Çelikbaş, “Zor günler yaşadık. Haziran ayında tedbirlerin gevşetilmesiyle Ekim’le bu süreçte hasta kayıplarımız oldu. Genç hastalar kaybettik. Çok üzücü bir süreçti” diye konuştu.

    “AŞIYI DÖRT GÖZLE BEKLEDİM”

    Aşıyı dört gözle beklediğini dile getiren Çelikbaş,"Ben bu süreci enfekte olmadan geçiren şanslı hekimlerden biriyim. Bu yaşta hasta olsaydım çok zor atlatırdım. Aşıyla ilgili çok fazla gündemde konuşmalar var. Haber kanalları, televizyon programları, medya gerçekten insanların kafasında çok fazla soru işareti bıraktı. Ama bana her sorulduğunda ‘Aşı gelsin şu koridorun ortasına oturacağım hepinizin gözünün önünde ilk aşıyı ben yaptıracağım’ dedim hep. Bugüne ulaşmış olmamız bizim için çok sevindirici. Aşılamanın sağlık çalışanlarından da başlaması da sevindirici.” diye konuştu. 

    Aşı olan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, herhangi bir yanma ve acı hissi yaşamadığını söyledi. Aşının yüzde 50’nin üzerinde koruyuculuk etkisi olduğunu dile getiren Sobacı, “Çok şükür bu günleri gördük. Çok mutluyum. Aşı sağlık çalışanlarımızın imdadına yetişti. Arkadaşlarımız rahatlar diye düşünüyorum. Ama yine de aşıya güvenerek 3 kriterimizi göz ardı etmemeliyiz. Toplum olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz. Aşıyla birlikte ufukta bir ışık göründü. İnşallah tamamen sağlıklı günleri de en yakın zamanda görürüz” şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow