hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 bin 500 öğrenciye kültürel gezi

    3 bin 500 öğrenciye kültürel gezi
    expand

    3 bin 500 öğrenciye kültürel gezi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, Belediye tarafından doğal güzelliklerin ve kültürel mirasın çocuklara aktarılması için başlatılan proje çerçevesinde 3 bin 500 öğrenci, ilçedeki doğal güzellikleri gezme fırsatı buldu.

    Pamukkale Belediyesi, öğrencilerin yaşadıkları ilçeyi tanıması için geçtiğimiz yıl gezi projesi başlattı. 'Öğrenciler Kentini Tanıyor, Tarih ve Doğayla Buluşuyor' isimli proje kapsamında, ilçe genelindeki 3 bin 500 ortaokul öğrencisi, dünyanın dört bir yanından turistleri ağırlayan Pamukkale travertenleri, Kleopatra Havuzu, müzeler, Karahayıt Kırmızı Su, Karahayıt Kent Ormanı ve Kocaçukur'u gezdi. Uzman rehberler eşliğindeki gezilerde, her durakta tarihi değerlerin önemi anlatıldı. Eğlenerek kültürel değerler hakkında bilgi sahibi olan çocuklar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

    "YAŞADIKLARI KENTİN DEĞERİNİ ÖĞRENSİNLER İSTEDİK"

    AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin, gezilere katılan öğrencilerin, kentteki değerlerinin gelecek nesillere korunarak aktarılmasında büyük destek sağlayacağını belirterek, "Çocuklarımız yaşadıkları kentin kültürünü, tarihini öğreterek yaşadıkları şehrin kıymetini, değerini öğrensinler istedik. Bir anlamda geçmişle gelecek arasından köprü görevi görecek çocuklarımızın, Pamukkale'nin, Denizli'nin değerini anlayarak, sahip çıkmaları noktasında farkındalık oluşturmak istedik. Bugüne kadar 30 okulumuzda 3 bin 500 ortaokul öğrencimizle Pamukkale-Karahayıt gezisine götürdük. Öğretmenlerimizden, ailelerimizden gelen tepkiler gerçekten güzel" dedi.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow