hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    88 yıllık tarihi okul restore edilecek

    88 yıllık tarihi okul restore edilecek
    expand

    88 yıllık tarihi okul restore edilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim seferberliği sırasında Anadolu'da yapılan okullardan olan Denizli Gazi İlkokulu'nun restorasyon projesini hazırlayacağı bildirildi.

    Denizli'nin tarihi değerlerini restore ederek kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim seferberliği sırasında Anadolu'da yapılan okullardan biri olan Denizli Gazi İlkokulu için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi, 88 yılık tarihi geçmişe sahip okul için restorasyon projesini hazırlayacak. Bu kapsamda, Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın 1984 tarih 130 sayılı kararı ile tescillenen Denizli Gazi İlkokulu'nun restorasyonunun yapılabilmesi için rölöve, restitüsyon, restorasyon ve mühendislik projelerinin hazırlanmasına ilişkin Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalanacak. İmzalanacak protokolle, 1931 yılında yapımına başlanan ve 1932-1933 eğitim-öğretim yılında ise hizmete giren Denizli Gazi İlkokulu'nun restorasyon projesini Denizli Büyükşehir Belediyesi hazırlayacak.

    'PROJEYİ HAZIRLAMAK BİZİM İÇİN BÜYÜK MUTLULUK'

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, tarihi değerlerin korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmaya devam ettiklerini, bu kapsamda 88 yıl önce inşa edilen Denizli Gazi Okulu'nun restorasyon projesini hazırlayacaklarını belirtti. Tarihi okulun Cumhuriyet döneminin ilk okullarından olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim seferberliği sırasında şehrimize yapılan eğitim kurumumuza sahip çıkacağız. Projeyi hazırlamak bizim için büyük mutluluk olacak. Bu önemli değerimiz de inşallah gelecek nesillerimize aktarılacak" dedi.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow