hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atık yağ getirene deterjan hediyesi

    Atık yağ getirene deterjan hediyesi
    expand

    Atık yağ getirene deterjan hediyesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'de Pamukkale Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla başlattığı kampanya kapsamında, mahalle muhtarlıklarında oluşturulan depolama merkezlerine 5 litre atık yağ getirenlere sıvı deterjan hediye etmeye başladı.

    Pamukkale Belediyesi, bitkisel atık yağların çevrede oluşturduğu kirliliğin önüne geçmek için kampanya düzenledi. Pamukkale Belediyesi, bu kapsamda ilk olarak ilçe genelindeki mahalle muhtarlıklarında atık toplama merkezleri oluşturdu. Kampanya kapsamında, ilçe sınırları içinde yaşayan ve 5 litre atık yağ getirenlere 750 ml'lik sıvı deterjan hediye edilmeye başlandı.

    Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada, çevre ve doğa dostu projeler hazırlayarak, teşvik edici hediyelerle farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Doğanın kirlenmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Örki, "Belediye olarak, bitkisel atık yağları toplayarak, bu yağların doğaya bırakılmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. 1 litre kullanılmış yağ, 1 milyon litre içme suyunu yani 15 kişinin bir yılda kullanabileceği suyu kirletiyor. Aynı zamanda, denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağlar, buralarda yaşayan canlı türlerine zarar veriyor. Bu bilinçle, ilçemizde bitkisel atık yağları toplayarak su kaynaklarımız dahil çevre ve doğamızı korumaya devam ediyoruz" dedi.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow