hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aydem Enerji'nin Parla'sını Bakan Varank inceledi

    Aydem Enerjinin Parlasını Bakan Varank inceledi
    expand

    Aydem Enerji'nin Parla'sını Bakan Varank inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'ye dün bir dizi ziyaret ve işadamlarıyla toplantı için gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aydem Enerji'nin sahibi olduğu, güneş paneli ve Türkiye'nin ilk yerli güneş hücresi yatırımı olan Parla Solar fabrikasını ziyaret etti. Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Parla Solar'ın yenilenebilir enerjide yerli sanayi zincirinin oluşturulmasını ve Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı artırmayı hedeflediğini belirtti.

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Denizli programı kapsamında Organize Sanayi Bölgesi içindeki Aydem Enerji'ye ait Parla Solar fabrikasını da ziyaret etti. Bakan Varank'a Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı ve Parla Solar Genel Müdürü Mehmet Gökay Üstün ev sahipliği yaptı. Ziyarete Denizli Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan ile AK Parti Denizli Milletvekilleri Ahmet Yıldız, Nilgün Ök ve Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ve Ekonomi eski bakanı Nihat Zeybekçi katıldı.

    Fabrikada incelemelerde bulunan ve güneş paneli üretim bandını gezen Bakan Varank, "Türkiye yerli güneş enerjisi yatırımlarıyla daha iyi seviyelere gelecektir. Hep birlikte bunun için çalışıyoruz" dedi.

    Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı da, Parla Solar'ın ülke ekonomisine sağladığı katma değeri artırmak üzere Ar-Ge temelli yenilikçi yatırımlarla yenilenebilir enerji alanında çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

    Aydem Enerji'den tesisle ilgili yapılan yazılı açıklamada ise "Aydem Enerji çatısı altında güneş paneli ve 2018 yılında ülkemizin ilk yerli güneş hücresini üreten Parla Solar, Türkiye'nin enerjisi için çalışmalarına devam ediyor. Ülkemizde fotovoltaik temelli güneş enerjisi santrali alanında ekipman ve ihtiyaçların geliştirilmesini, dış pazarlara ihraç edilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasını amaçlayan Parla Solar, hem panel ve hücre üretimi, hem de kurulum hizmetleriyle güneş sektöründe entegre bir fabrika şeklinde çalışıyor. Yerli sanayi zincirinin çok önemli halkalarından biri olan Parla Solar, 130 MW üretim kapasitesi ile yıllık 200 bin MWh elektrik üretimi sağlıyor. Aydem Enerji çatısı altında faaliyet gösteren şirket, ülkemizde enerji sektörünün yerli ve milli teknolojilerle büyüyerek bölgede liderlik rolü üstlenmesi için kritik bir öneme sahip" denildi.

    Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow