hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Zolan, 16 yıllık çevre yatırımlarını anlattı

    Başkan Zolan, 16 yıllık çevre yatırımlarını anlattı
    expand

    Başkan Zolan, 16 yıllık çevre yatırımlarını anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, basın toplantısında il genelinde 16 yılda yapılan çevre yatırımlarını anlattı. Başkan Zolan, hava kirliliğinden dolayı nefes alınmayan bir Denizli'den atıklardan elektrik enerjisi üreten temiz ve yemyeşil bir şehir haline geldiklerini belirtti.
    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkanı Zolan, Çamlık Parkı'nda düzenlenen basın toplantısında göreve geldikleri ilk günden itibaren hayata geçirdikleri çevre yatırımlarını anlattı. Denizli'de koronavirüsün kontrol altına alındığını belirten Zolan, önlemlerle bugün kentin birçok şehre örnek gösterilen noktaya geldiğini söyledi.
    'DENİZLİ'DE GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYORDU'
    Denizli'nin yüksek bölgelerinde 2004 yılında, hava kirliliğinden dolayı nefes bile alınamadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, "Bazı günler evlerin bacasından çıkan kömür dumanı nedeniyle göz gözü görmüyordu. O zaman salgın yoktu ama rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız maske takıyordu. 2004'de öyle bir Denizli vardı. 200 bin binanın bacasından yanan tonlarca kömürün kokusu, isi ve gazıyla birlikte şehrimiz, insanımız nefes alamaz, zehirlenir durumdaydı. O gün insanımız bu durumu kabullenmişti, öğrenilmiş çaresizlik vardı. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çok şükür Denizli'ye doğal gaz geldi. Çok şükür bugün şehrimizin havası tertemiz, çok rahatız" dedi.
    'METAN GAZINDAN ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİYORUZ'
    Denizli'de 16 yıl önce gidilecek 2- 3 park olduğunu kaydeden Başkan Zolan, o tarihten bu yana 1150 park yapıldığını belirtti. Yapılan alt yapı çalışmalarının ardından Türkiye'nin en temiz suyunun Denizli'de olduğunu belirten Başkan Zolan, "Amacımız ödül değil, şehrimize hizmet etmek. Bugün yapmış olduğumuz arıtma tesislerinde elektrik üretiyoruz. Düzenli katı atık sahamızda metan gazından elektrik enerjisi üretiyoruz. Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam, Serinhisar, Buldan, Güney, Babadağ ve Sarayköy ilçelerimizde vahşi depolamaya son verdik" diye konuştu.
    AVRUPA STANDARTLARININ ÜSTÜNDE YEŞİL ALAN
    Denizli'de kişi başına 14 metrekare yeşil alan düştüğünü, bu rakamın standartları 8 metrekare olan Avrupa'nın da üstünde olduğuna işaret eden Başkan Zolan, şöyle devam etti:
    "16 yılda çevre konusunda birçok icraatlarımızı yaparak bugünlere geldik. Bu yaptıklarımıza bakarak Denizli nereden nereye gelmiş, onu görebiliriz. 2004'te çaresizlik, kabul etmişlik, 'artık bu bizim kaderimiz' denilen kirli havayı solumak vardı. Açıktan akan kanalizasyonlar, alt yapıda delik deşik olmuş içinde ne olduğu belli olmayan suların eve ulaşması, kanalizasyonların ovalara, derelere akması vardı. Çok şükür nereden nereye geldik. İnşallah yolumuz uzun daha yapacak çok işimiz var."

    Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow