hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir, 3'üncü güneş enerji santrali yapımına başladı

    Büyükşehir, 3üncü güneş enerji santrali yapımına başladı
    expand

    Büyükşehir, 3'üncü güneş enerji santrali yapımına başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'de Büyükşehir Belediyesi üçüncü Güneş Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) de inşasına başladı. Güneş tarlalarını büyütmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, GES 3 ile yıllık 2 milyon kilowattlık enerji üretecek.

    Yenilenebilir enerji kaynaklarının farklı alanlarda kullanımını yaygınlaştırmak, enerji üretiminde fosil kaynakların etkisini azaltmak ve enerji verimliliğinin artırılmasını sağlamak amacıyla güneş tarlaları kuran Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, tamamladığı Akköy Güneş Enerji Santrali (GES) 1 ve 2'nin ardından GES 3'ün inşasına başladı.

    Akköy Mahallesi'nde bulunan ve toplam  2 milyon kilowatt enerji üreten GES 1 ve GES 2'nin hemen yanına inşa edilecek GES 3 ile bu üretimin toplam 4 milyon kilovata çıkartılmasının hedeflendiği bildirildi. 7 ay içerisinde kendisini amorti etmesi beklenen GES 3'ün 18 dönüm arazi üzerine kurulacağı, kısa bir süre içerisinde inşaatının tamamlanarak hizmete alınacağı kaydedildi.

    TOPLAM KURULU GÜÇ 2 MEGAWATTA ÇIKACAK

    Akköy GES 1, GES 2 ve GES 3 ile 1700 kadar evin yıllık elektrik ihtiyacı karşılanacak. Akköy GES 1, GES 2 ve GES 3'ün toplamda kurulu gücünün ise 2 katına çıkarak 2 megawatta yükseleceği, bu rakamın önemli ölçüde kazanım sağlayacağı ifade edildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi'nin yenilenebilir enerji kaynakları konusunda çok önemli atılımlar gerçekleştirdiğini belirtip, "Üçüncü güneş enerji santralimizin inşasına başladık. Yıllık hedefimiz 4 milyon kilowattlık enerji üretimi. GES projemize büyük önem veriyoruz ve bu projemizi büyütmeye devam ediyoruz. Enerji yatırımlarımızla hem kurumumuza ekonomik destek sağlıyoruz hem de milli ve yerli enerjimizi kullanarak ülkemizin kazanmasına vesile oluyoruz. Katma değer üreten, gelecek nesillerin daha yaşanılabilir bir kentte yaşamasına imkan sağlayan yatırımlarımız uzun yıllar boyu şehrimize, ülkemize katkı sağlayacak" dedi.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow