hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir'den altyapıya 95 milyon liralık yatırım

    Büyükşehirden altyapıya 95 milyon liralık yatırım
    expand

    Büyükşehir'den altyapıya 95 milyon liralık yatırım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'de Büyükşehir Belediyesi, 95 bin lira yatırımla 5 mahallenin altyapısını yenileyecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çalışmaların 2 yılda tamamlanacağını belirtti.

    Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), Denizli merkezde alt yapısı bulunmayan Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe ve Karşıyaka Mahallesi ile Deliktaş Mahallesi'nin kalan bölümünün altyapı ihalesini alan yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Genel Sekreter Mustafa Ünal, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmud Güngör, yüklenici firma Güven-Yuner Ortak Girişimi temsilcileri Şahin Güven, Nuri Güven, Yunus Ayaz ve davetliler törene katıldı. Konuşma yapan Başkan Zolan, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışma anlayışının köklü ve kalıcı eserler bırakmak olduğunu belirtti. Altyapı çalışmalarının zor ve zahmetli bir iş olduğunu kaydeden Zolan, "Önümüzdeki ay bu ihale kapsamında olan yerlerin altyapı yapımıyla ilgili temel atma ve başlangıçlarını gerçekleştireceğiz. İhale yapım süresi 24 ay olarak öngörüldü. Müteahhit firmamızın gayreti ve sahanın uygunluğuyla belki daha erken altyapımızı yapacağız. 166 kilometre içme suyu hattı, 115 kilometre kanalizasyon hattı ve 28 kilometre yağmur suyu hattının inşasını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

    'İHALE BEDELİ 95 MİLYON LİRA'

    İhale bedelini 95 milyon lira olduğunu açıklayan Başkan Zolan, "Bu yaptığımız yatırım bu bölgenin inşallah 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak. Yüzyılın altyapısını bu bölgede ilk defa yapıyoruz. Bu güzelliğe inşallah saydığımız mahallerimiz de kavuşacak" diye konuştu.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow