hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli Büyükşehir'den kalp semineri

    Denizli Büyükşehirden kalp semineri
    expand

    Denizli Büyükşehir'den kalp semineri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, Sağlıklı Kentler Projesi ve Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında 'Kalbini Koru, İçinde Sevdiklerin Var' adlı seminer düzenleyerek, erken tanının önemine dikkat çekti.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Sağlıklı Kentler Projesi ve Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında 'Kalp hastalıklarından korunma yolları, erken tanı ve tedavisi' konulu seminer düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda, 'Kalbini Koru, İçinde Sevdiklerin Var' adı altında düzenlenen seminere; Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Samet Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. Emel Dikbaş ve vatandaşlar katıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Kapukıran, "Sağlık en önemli kavram. Hastalanmadan önce yapılması gereken bazı önlemlerin alınması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla, Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce de kanser, obezite ve tiroid gibi hastalıklar konusunda bilgilendirme seminerleri yaptık" diye konuştu.

    İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. Emel Dikbaş, Halk Sağlığı Haftası ve koruyucu hekimlik hakkında bilgi verdi. PAÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Samet Yılmaz ise, seminerde kalp hastalıklarından korunma yolları, erken tanı ve tedavisi hakkında bilgiler paylaştı.

    Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow