hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli halk oyunları ile coştu

    Denizli halk oyunları ile coştu
    expand

    Denizli halk oyunları ile coştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından halkoyunları yıl sonu gösterisi düzenledi. Gösteride, 300 dansçının performansı izleyenlerden alkış aldı.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, halk oyunları yıl sonu gösterisi, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde sunuldu. 300 kişilik kadronun yer aldığı yıl sonu gösterisinde minikler, yıldızlar ve yetişkinler olmak üzere bütün yaş kategorilerinden sahne alan topluluk üyeleri, zeybek, halay, Kafkas, kaşık ve horon gösterileri ile performanslarını sahneledi. Denizli'deki milli mücadeleyi anlatan sunumuyla izleyenlerin beğenisini kazanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da halaylardan ritüel danslara, şaman dansından Kafkas kartallarının şovuna dek geniş bir yelpazede izleyenlere unutulmaz bir gösteri izletti. Gösteri uzun süre alkışlandı. Gösteriyi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ile çok sayıda vatandaş izledi.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, gösterinin sonunda yaptığı açıklamada, "Mükemmel bir sunum izledik. 9 ay boyunca çalışıp bugün emeklerini sahnelediler. Miniklerden, büyüklerimize kadar tüm yaş gruplarımız güzel ülkemizi ilmik ilmik işlemişler. Halk oyunları ile edebiyatımızın, sanatımızın arşına uzandılar" diyerek, gösteriye katılan ekipleri kutladı. Konuşmanın ardından günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow