hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli'de Büyükşehir'den 230 milyon liralık yatırım

    Denizlide Büyükşehirden 230 milyon liralık yatırım
    expand

    Denizli'de Büyükşehir'den 230 milyon liralık yatırım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi (DESKİ), Sevindik, Sümer ve Karşıyaka mahallelerinin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağı değiştirerek ilk kez yağmur suyu hatları döşeyeceği altyapı yatırımının temel atma töreni yapıldı. Toplam 685 kilometrelik bölgedeki 2 etabın maliyetinin 230 milyon lira olduğunu açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli Türkiye'nin en düzenli ve en yeni altyapısını tamamlamış bir şehir haline gelecek" dedi.
    DESKİ'nin Sevindik, Sümer ve Karşıyaka mahallelerinin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağı değiştirerek, ilk kez yağmur suyu hatları döşeyeceği altyapı yatırımının temel atma töreni, koronavirüs tedbirlerine uygun bir şekilde yapıldı. Sevindik Mahallesi'nde gerçekleştirilen törene; Denizli Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı. Başkan Zolan, altyapının önemine vurgu yaptı. Temelini attıkları Sevindik, Sümer ve Karşıyaka mahallelerine toplam 295 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı inşa edeceklerini belirten Zolan, "Biz cesaret ettik, vatandaşımız sabrediyor, destek oluyor ve bu sorunlar ortadan kalkıyor. Projeyi en kısa zamanda tamamlamak istiyoruz. Dokuzkavaklar, Anafartalar, Aktepe, Karşıyaka'nın bir kısmı ve Deliklitaş Mahallesi'nde de hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Toplam 685 kilometrelik her 2 etabın maliyeti 230 milyon liranın üzerindedir. Sevindik, Sümer ve Karşıyaka altyapı hattımızın maliyeti ise 109 milyon liradır. Bu çalışmalar yapıldığında artık Denizli'nin acil bekleyen sorunu kalmayacak. Denizli Türkiye'nin en düzenli ve en yeni altyapısını tamamlamış bir şehir haline gelecek" dedi.  
    İnşası 3 yıl önce tamamlanan Akbaş Barajı'nın önümüzdeki yaz Denizli merkezine içme suyu geleceğini belirten Başkan Zolan, "Şehrimizde su güvenliği noktasında derin bir nefes alacağız. Akbaş'taki hem sulama hem içme suyu kaynağını inşallah Denizli'ye aktaracağız. Suların iletim hatlarıyla ilgili çalışmalar son hızla devam ediyor" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından dualar eşliğinde altyapı projesinin temeli atıldı. Törende alt yapı çalışmasının büyüklüğüne dikkat çekmek için ilginç bir sürprize imza atıldı. Döşeme çalışmasına başlanan 2 bin 400 santimetre çapındaki dev yağmur suyu bağlantı borularının içerisinden otomobil geçerek, katılımcılara hatırlanacak bir an yaşattı. Büyük beğeni toplayan sürpriz, uzun süre alkışlandı.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow