hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli'de lavanta zamanı

    Denizlide lavanta zamanı
    expand

    Denizli'de lavanta zamanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ Valisi Hasan Karahan, kentin lavanda üretiminde potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, ilerleyen yıllarda lavanta ekim alanını 50 bin dekara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

    Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında 2016 yılında Acıpayam ilçesi Mevlütler Mahallesi'nde tesis edilen 50 dekarlık lavanta demonstrasyon parselinin çiftçilere ve sektöre tanıtımı amacıyla 'Lavanta Tarla Günü' düzenlendi. Tarla gününe katılan, Denizli Valisi Hasan Karahan, üreticilerle birlikte ilk hasadı yaptı. Vali Karahan, kentin tıbbi ve aromatik ürünlerin üretimi konusunda önemli bir merkez olduğunu belirterek, "Lavanta bitkisinin ülkemizde toplam 9 bin dekar alanda üretim yapılıyor. Türkiye'de kekik üretiminin yüzde 86'sının gerçekleştiği ilimizde lavantada ciddi bir potansiyel var. Denizli'de projeye başladığımız 2015 yılında 3-5 dekar alanda lavanta yetiştirilirken 2019 yılında 1000 dekarın üzerine çıkılmış durumda. Şehirdeki lavanta ekim alanını 50 bin dekar alana çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

    Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya ise lavantanın kıraç alanlarda da üretilebilen bir Akdeniz bitkisi olduğunu belirtip, "Çiftçimizin gelirini çoğaltmak, refah seviyesini yükseltmek için elimizden geldiğince çaba gösterip ilimizi lavantada da söz sahibi yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow