hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli'de 'Turizm Çalıştayı' yapıldı

    Denizlide Turizm Çalıştayı yapıldı
    expand

    Denizli'de 'Turizm Çalıştayı' yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'de turizm sektörünün daha da geliştirilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliği ile 'Denizli Turizm Çalıştayı' yapıldı.

    Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayın açılışına, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, akademisyenler, çok sayıda sektör temsilcisi ve davetliler katıldı.

    Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Değirmenci burada yaptığı konuşmada, Denizli'de turizm sektörünün gelişmesi için paydaşlarıyla birlikte gayret gösterdiklerini vurgulayarak, "Biz Denizli'yi daha ileriye nasıl götürebiliriz bunun derdindeyiz. Kamu kurum kuruluşları, belediyeler, sivil toplum örgütleri ve Denizli'de yaşayan 1 milyon 30 bini aşkın vatandaşımız söz konusu Denizli ve geleceği olduğu zaman bir noktada buluşabiliyoruz. Aynı hedef doğrultusunda çok rahat bir araya gelip güzel projeler üretebiliyoruz" dedi.

    EŞSİZ GÜZELLİKTE DENİZLİ

    Kültür ve Turizm İl Müdürü Akyol ise, 2023 Turizm Vizyon Belgesinin bakanlık tarafından onaylandığını hatırlatarak, "Denizli'yi tanımlarken, 'tarife kelama ve kaleme sığmayan eşsiz güzellikte' diye söylüyoruz. Çünkü Denizli 11 bin 868 kilometrekarelik alanda gerçekten tarihe de sığmıyor tarife de sığmıyor kelama da sığmıyor kaleme de sığmıyor. O kadar güzel" dedi. Konuşmaların ardından çalıştay iki farklı salonda PAÜ Turizm Fakültesi'nden Doç. Dr. Murat Bayram ve Dr. Semih Arıcı'nın moderatörlüğünde devam etti.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow