hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depreme dayanıksız olan Denizli İl Emniyet Müdürlüğü binası taşınıyor

    Depreme dayanıksız olan Denizli İl Emniyet Müdürlüğü binası taşınıyor
    expand

    Depreme dayanıksız olan Denizli İl Emniyet Müdürlüğü binası taşınıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ'de depreme dayanıklılık testinden geçemeyen 8 katlı İl Emniyet Müdürlüğü binası boşaltılmaya başlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir bina inşa edilene kadar Emniyet Müdürlüğü'ndeki şubeler, ek binalarda hizmet vereceği bildirildi.

    10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler binaların güvenilirliğinin bir kez daha sorgulanmasına neden oldu. Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün Pamukkale ilçesi Deliktaş Mahallesi'ndeki binası boşaltılmaya başlandı. 1996 yılında inşa edilen ve 2 yıl sonra da

    hizmet vermeye başlayan 8 katlı binada 2013 yılında Pamukkale Üniversitesi akademisyenleri tarafından depreme dayanıklılık incelemesi yapıldı.  İnceleme sonucu binanın depreme dayanıksız olduğu raporlandı. Raporun ardından binanın boşaltmasına karar verildi.

    Yaklaşık bin polisin görev aldığı binada Emniyet Müdürlüğü'ndeki bazı şubeler taşınma işlemini tamamladı. Trafik Tescil Şube Müdürlüğü, santral garaj içinde yer alan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) binasına taşındı. Özel Güvenlik ve Silah Ruhsat şubeleri ise Akhan'daki Trafik Şube Müdürlüğü binasında hizmet vermeye başladı. Diğer birimler için de Emniyet Müdürlüğü'nün kentteki karakol ve diğer binalarında yer açılıyor. Hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte diğer birimlerin de süreç içinde taşınacağı öğrenildi.

    YENİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASININ 1 YILDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

    8 ay önce Denizli Büyükşehir Belediyesi ile yapılan bir protokol gereği yeni emniyet müdürlüğü binasının Merkezefendi ilçesi Kayalar Mahallesi'nde inşa edilecek. Tüm birimlerin ihtiyacını karşılayacak nitelikte olacak yeni bina tamamlandıktan sonra eski binanın bulunduğu alan Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek. Yeni binanın inşaatının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow