hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Laodikya Antik Kenti’ne 2 milyon 200 bin liralık destek

    Laodikya Antik Kenti’ne 2 milyon 200 bin liralık destek
    expand

    Laodikya Antik Kenti’ne 2 milyon 200 bin liralık destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PAMUKKALE Belediyesi, imzalanan protokolle Laodikya Antik Kenti’ndeki Kutsal Agora Batı Portiğinin restore edilmesi için kazı çalışmalarına 2 milyon 200 bin lira destek verecek.
    Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, Laodikeia Antik Kenti Kuzey (Kutsal) Agora Batı Portiğinin Kuzey bölümü kısmi restorasyon projesi yapım işi ile ilgili olarak Pamukkale Üniversitesi Laodikeia Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ile protokol imzaladı. Protokol töreninde açıklama yapan Örki, belediye olarak turizmi geliştirmek için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Pamukkale’nin Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olduğunu ifade eden Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak biz de bu çalışmalara destek vermek istedik. Konuyu belediye meclisimizde de görüşüp 2 milyon 200 bin liralık destek verme kararı aldık. Pamukkale Belediyesi olarak bu ve benzeri desteklerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Yapılan bu çalışmalar kent turizmi ile Denizli ekonomisi için çok değerli. Tarih ayağa kalktıkça turizm ve ekonomi de ayağa kalkıyor. Bu anlamlı protokolün şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorumö dedi.
    “LAODİKEİA’NIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ AYAĞA KALDIRACAĞIZö
    Leodikya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ise 17 yıldır Laodikeia’da çok geniş bir ekiple kazı ve restorasyon çalışmalarını yürüttüklerini ifade ederek, “Bizim yaptığımız çalışmalarda yerel desteklerin önemi çok büyük. Şu anda 12 ay boyunca devam eden çalışmalar içinde 36 bin metrekarelik alan içinde olan Kuzey Kutsal Agora Batı Portiği olarak adlandırdığımız devasa bir yapı kompleksinin restorasyonunu Pamukkale Belediyemiz yapacak. Bu protokol sayesinde Laodikeia’nın büyük bir bölümünü ayağa kaldıracağız. Çünkü bu tür destekler sayesinde arkeoloji kazılarımız ilerliyor. Bu anlamlı proje ile bize destek olan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve ekibine çok teşekkür ederimö diye konuştu.
    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow