hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pamukkale Belediyesi'nden hayvancılığa destek

    Pamukkale Belediyesinden hayvancılığa destek
    expand

    Pamukkale Belediyesi'nden hayvancılığa destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'nin Pamukkale Belediyesi, ilçede yaşayan ve hayvancılık ile geçimini sağlayan vatandaşlar için ücretsiz Veteriner Danışmanlık Hizmeti vermeye başladı.

    Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ilçedeki 2 bine yakın besiciye birçok konuda danışmanlık hizmeti veren veteriner hekimler, rutin olarak 61 mahalledeki besihanelerde gerekli kontrol ve incelemeleri yapıyor. Veterinerler tarafından besicilere daha sağlıklı, yüksek verimli ve kaliteli üretim yapabilmeleri için ahır, kümes gibi hayvancılık işletmelerinin hijyen ve fiziki koşulları, hayvan besleme, yem katkı maddeleri, gübre yönetimi, hayvan hastalıklarının önlenmesi gibi konularda bilgilendirmelerde bulunuyor.

    AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, belediye olarak besicilere yönelik bu ücretsiz hizmetle modern hayvancılık tekniklerinin kullanılmasını sağlayarak, verimliliğin ve kalitenin artırılmasını hedeflediklerini kaydetti. Örki, hayvancılık ile geçimini sağlayanlar için önemli hizmet sunduklarını belirtip, "Besihanede bulunan hayvanların beslenmesi, ahır düzeni, hayvanların barınması ve besicilerin diğer birçok talep ettiği sorunlarda ücretsiz danışmanlık hizmeti veren profesyonel ekibimizle, danışmanlık hizmeti, veriyoruz" dedi.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow