hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pamukkale'de Akıllı Bisiklet Uygulaması hizmete girdi

    Pamukkalede Akıllı Bisiklet Uygulaması hizmete girdi
    expand

    Pamukkale'de Akıllı Bisiklet Uygulaması hizmete girdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, Akıllı Bisiklet Uygulaması kapsamında, 8 ayrı noktaya yerleştirilen 64 bisiklet, düzenlenen törenle hizmete girdi.

    Pamukkale Belediyesi, ilçede ulaşımını bisikletle sağlamak isteyenlere yönelik olarak, Akıllı Bisiklet Uygulaması başlattı. Uygulama kapsamında, öğrencilerin yoğun olduğu 8 ayrı noktaya 64 bisiklet yerleştirildi. Bu noktalarda 96 adet bisiklet park yeri yapıldı. Duraklarda yer alan bisikletler üyelik yapılarak alınacak olan PAKBİS kartıyla, saati 1.5 liradan kiralanabilecek.

    Pamukkale Belediyesi Akıllı Bisiklet Uygulaması'nın açılışı için Pamukkale Üniversitesi önündeki durakta tören düzenlendi. Törene, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin katıldı. Açılışta konuşan

    Gürlesin,  bisiklet kullanımının ilerleyen dönemlerde daha da artacağını belirterek, "8 noktada 64 bisiklet ile başlayan bu uygulama gelecekte daha da geliştirilerek devam ettirilebilir. Bu bizim göreve başladığımızdaki vaatlerimiz arasında yer almıyordu ama biz bunu gerçekleştirdik. 61 bin 500 üniversiteli öğrencinin yer aldığı Denizli'de hem zaman kazandıracak hem de trafik yoğunluğunu azaltacak projemiz gelecekte daha da yaygınlaştırılacak. Biz çevreci projelerimiz ile bisiklet kullanımını teşvik etmek için bisiklet yolları da yaptık. Akıllı Bisiklet Uygulaması ile Pamukkale'de önemli bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAF

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow