hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pamukkale'de yaz kursları başladı

    Pamukkalede yaz kursları başladı
    expand

    Pamukkale'de yaz kursları başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen yaz kursları açıldı. Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, kurslarda koronavirüs tedbirlerinin sıkı şekilde uygulanacağını belirtti.
    Pamukkale Belediyesi tarafından 18 yaş üstü vatandaşlara yönelik düzenlenen yaz kursları başladı. Ağustos ayı sonuna kadar sürecek kurslarda, İngilizce ve Almanca A1- A2, işaret dili, el sanatları, ipek kozasından çiçek yapımı, engelliler için el sanatları, ebru sanatı ve halk oyunları eğitimleri verilecek. Kurslarda koronavirüs tedbirleri kapsamında kursiyerlere, sosyal mesafe kuralı, dezenfektan ve maske kuralı zorunlu tutuldu. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı, hafta içi her gün gerçekleşen kursların sonunda katılımcılara sertifika verilecek. 
    GEREKLİ TÜM TEDBİRLER ALINDI
    Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, eğitim çalışmalarına önem verdiklerini belirtip, "Halkımızın her kesimine yönelik faaliyetlerimiz var. Birçok dalda açtığımız kurslara koronavirüs nedeniyle bir süre ara vermiştik. Yeni normal hayat çerçevesinde kurslarımızı yeniden açtık. Bunu yaparken tüm tedbirleri alarak katılımcılarımızın sağlığı için gerekli olan ne varsa yaptık. 18 yaş üstü olan ve ilgi duyduğu alanlarda eğitim alan tüm vatandaşlarımıza kurslarımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın mutluluğu için var gücümüzle, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
    Kurslara katılan vatandaşlar ve eğitmenler de memnuniyetlerini dile getirdi. El Sanatları Eğitmeni Nuray Tabak, koronavirüs nedeniyle ara verilen kursların yeniden başlamasının sevindirici olduğunu belirterek, "Kursiyerlerimle birlikte bu yaz günlerini en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla tekrardan bir araya geldik" dedi.
    İşaret dili kursuna katılan Halime Dindar ise "Buraya gelme sebebim hepimiz birer engelli adayıyız. Bu düşünceyle kursa gelmeye karar verdim. Öğretmenimiz çok enerjik. Kendimi burada çok mutlu hissediyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow