hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pamukkale'deki parklarda bakım çalışmasına hız verildi

    Pamukkaledeki parklarda bakım çalışmasına hız verildi
    expand

    Pamukkale'deki parklarda bakım çalışmasına hız verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, belediye, havaların ısınmasıyla birlikte park ve bahçelerde kapsamlı bakım çalışmalarına hız verdi. Koronavirüs nedeniyle yaşanan sıkıntılı dönemden normalleşmeye geçiş süreci yaşanırken, ilçedeki yaklaşık 600 park baştan sona bakımdan geçirilerek vatandaşların kullanımına hazırlanıyor.

    Pamukkale Belediyesi, koronavirüs önlemleri çerçevesinde alınan normalleşme kararlarına uygun olarak park ve bahçeleri halkın kullanımına hazırlamak için yoğun mesai harcıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 80 araç ve yaklaşık 500 personelle vatandaşlara hizmet eden Pamukkale Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor.

    İlçede bulunan yaklaşık 600 parkta çim kesme, tırpan, budama, çapalama, bitki ilaçlaması, bank bakımı ve değişimi de gerçekleştiriliyor. Ayrıca parklarda bulunan kondisyon aletleri de elden geçirilerek eksikleri gideriliyor. Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan çocukların normalleşmenin sonraki aşamalarında kullanabileceği parklarda büyük bir özenle dezenfeksiyon işlemi de yapılıyor.

    Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, ilçe genelindeki yeşil alanının 1 milyon 100 bin metrekare olduğunu belirtip, "Pamukkale'de tüm parkları halkımızın rahatlıkla kullanacağı hale getirmek için adeta seferberlik başlattık. 61 mahallemizde yaklaşık 600 park ve bahçemiz var. Bu parkları şu an hem çocuklarımız hem de vatandaşlarımız koronavirüs tedbirleri nedeniyle kullanamıyor. Ama biz havaların ısınması ve sezonun başlamasıyla birlikte tüm park ve bahçelerdeki bakım ve onarım çalışmalarımıza hız verdik. İlgili müdürlüklerimizdeki personellerimiz ile parkların bakımlarını ve temizliklerini yaptıktan sonra ilaçlamalarını da gerçekleştirerek halkımızın kullanımına hazır hale getiriyoruz" dedi.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow