hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PAÜ'lü öğrenciler sağlık çalışanları için yüz siperliği üretti

    PAÜlü öğrenciler sağlık çalışanları için yüz siperliği üretti
    expand

    PAÜ'lü öğrenciler sağlık çalışanları için yüz siperliği üretti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri, sağlık çalışanlarının koronavirüs ile mücadelesinde solunum yoluyla bulaşan hastalıktan etkilenmemesi için yüz siperliği üretiyor.

    PAÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencileri Kadir Demirci, Kemal Şahin, Ahmet Keskin, İlayda Akakça ve Fırat Yavuz'dan oluşan ekip, sağlık çalışanlarının koronavirüs salgınından etkilenmeleri için yüz siperliği üretimine başladı. Öğrenciler, üç boyutlu yazıcı kullanarak yaklaşık 1 haftada 100 adet yüz siperliği üretip, PAÜ Hastanesi'nde, özellikle hasta yoğunluğu yaşanan servislerde görev yapan sağlık çalışanlarına teslim etti.

    Yüz siperliği üretimi yapan öğrencilerden Kadir Demirci, Türkiye'de etkisini gösteren koronavirüs salgınının önüne geçmek için yapılan çalışmalara katkı sağlamak istediklerini belirtti. Sağlık çalışanlarının hastalarla ilk teması kurduğunu ve salgının yayılmaması için özverili çalışmalar yaptıklarını kaydeden Demirci, sağlık personellerinin bu virüsten etkilenmemelerinin son derece önemli olduğunu ifade etti. Demirci, bu kapsamda farklı ürün geliştirme konularında çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, çalışmaları sırasında kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow