hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PAÜ'nün uzaktan eğitim sisteminde 10 binin üzerinde ders işlendi

    PAÜnün uzaktan eğitim sisteminde 10 binin üzerinde ders işlendi
    expand

    PAÜ'nün uzaktan eğitim sisteminde 10 binin üzerinde ders işlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PAMUKKALE Üniversitesi'nde (PAÜ) koronavirüs salgını nedeniyle, derslerin dijital platformlardan işlenmesinin ardından açılan 68 binden fazla sanal sınıfta, bin 178 eğitimci tarafından 10 bin 615 ders işlendi.

    Koronavirüs salgınının başlamasının ardından, salgının yayılımını önlemeye yönelik alınan bir dizi tedbirler kapsamında üniversiteler de eğitimlerini dijital platformlara taşıdı. Bu konuda hazırlıklılarını kısa süre içerisinde bitiren Pamukkale Üniversitesi de 2019-2020 Bahar Dönemi eğitim öğretim faaliyetlerini uzaktan eğitim sistemi üzerinden vermeye başladı.

    Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) aldığı karar ile 23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitime başlayan PAÜ'de bugüne kadar, 68 binden fazla açılan sanal sınıfta, bin 178 eğitimci, 10 bin 615 ders işledi. Haftalık yaklaşık 8 bin 500 olmak üzere toplamda 66 binden fazla ders kaydı yayınlanırken, uzaktan eğitim sistemine toplamda 2 milyonun üzerinde ziyaretçi girişi yapıldı.

    Pamukkale Üniversitesi Uzak Eğitim Sistemi altyapısı ile ilgili bilgi veren PAÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç. Dr. Yusuf Özcan, uzaktan eğitimde başarılı bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini belirtip, "Yapılan tüm bu uzaktan eğitim çalışmaları, hazırlıkları öncesine dayanan uzaktan eğitim alt yapımıza verdiğimiz emeklerin bir sonucudur. Üniversitemiz bünyesinde dijital dönüşüm hamlemizi başlattık. Bu kapsamda gerek yazılımsal gerekse donanımsal alanlarda önemli yeniliklere imza attık. Bu çalışmalarımızdan biri olarak 'ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi' kapsamında sistem ve bilişim ağlarının alt yapısını güçlendirme ve siber güvenlik tedbirlerini alma konusunda gerekli çalışmaları salgın sürecinin öncesinde tamamladık. Pamukkale Üniversitesi olarak bilgi güvenliği alanında da ilklerden biri olmayı başardık" dedi.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow