hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şefkat yuvasında, 2 bin 500 sokak hayvanı sahiplendirildi

    Şefkat yuvasında, 2 bin 500 sokak hayvanı sahiplendirildi
    expand

    Şefkat yuvasında, 2 bin 500 sokak hayvanı sahiplendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'de 2 yıl önce hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yapılması için hizmete açılan Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, bugüne kadar 2 bin 500 can dostunu sahiplendirildi.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, hizmete girdiği ilk günden beri sokak hayvanlarına şefkat eli uzatmaya devam ediyor. Türkiye'nin önemli tesislerinden biri olan 135 dönüm alana sahip tesiste, binlerce sokak hayvanına bakım, tedavi, kısırlaştırma gibi müdahalelerde bulunuluyor. Çok sayıda yaralı sokak hayvanının tedavi edilerek, tekrar sağlığına kavuşturulduğu belirtildi. Sokak hayvanlarına yuva olan tesiste, çok sayıda yabani hayvanın tedavi ve bakımlarının üstlenildiği bildirildi. Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bugüne kadar 2 bin 500 sokak hayvanının sahiplendirildiği kaydedildi.

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nü kutlayarak, Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin hizmete girdiği ilk günden beri hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış binlerce sokak hayvanının bakım ve tedavisini gerçekleştirdiğini kaydetti. Denizli'nin Türkiye'nin sayılı merkezlerinden birine sahip olduğunu kaydeden Başkan Zolan, bugüne kadar 2 bin 500'e yakın sokak hayvanını da sahiplendirdiklerini belirtti. Koronavirüsten dolayı zorunlu olmadıkça kimsenin dışarı çıkmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, bu zor günlerde sokaklardaki can dostların da unutulmaması gerektiğini belirterek, herkesin evinin önüne bir kap mama ve su bırakması çağrısında bulundu.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow