hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit özel harekat polisinin ismi kütüphaneye verildi

    Şehit özel harekat polisinin ismi kütüphaneye verildi
    expand

    Şehit özel harekat polisinin ismi kütüphaneye verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA) - AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde 13 Mayıs 2021'de teröristlerce roketatarla yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekat Polisi Veli Kabalay'ın ismi memleketi Denizli'de eşi Şükran Kabalay'ın görev yaptığı okuldaki kütüphaneye verildi.
     
    Pamukkale ilçesindeki Zümrüt Mahallesi'nde bulunan Hüsamettin Kulaklı İlkokulu'nda kurulan Şehit Özel Harekat Polisi Veli Kabalay Kütüphanesi'nin açılışı için tören düzenlendi. Törene Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut'un yanı sıra şehidin eşi Şükran Kabalay, 1,5 yaşındaki kızı Asel Kabalay, şehit polisin annesi Aysel Kabalay ve babası İsmail Kabalay da katıldı. Kaymakam Uğur Bulut, şehit Kabalay'ın canını bu millet, vatan ve bayrak uğruna feda ettiğini belirtip, "Şehidimiz hepimizin kalbinde. Bugün de çocuklarımızın hatırlaması vesilesiyle güzel bir hizmetin açılışında bulunuyoruz. Öğrenciler kütüphaneyi her kullandığında eminim şehitleri ve Veli Kabalay'ı bir kez daha anacaklar" dedi. Konuşmanın ardından 5 bin kitabın yer aldığı Şehit Özel Harekat Polisi Veli Kabalay'ın isminin verildiği kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi.
    Kütüphaneyi gezen şehidin eşi Şükran Kabalay, kendisinin de ilkokulda anaokulu öğretmeni olarak görev yaptığını belirtip, "Görev yaptığım okulda eşimin adının yaşayacağı kütüphane olması bizim için daha anlamlı ve gururlu. O nedenle bugün daha duyguluyuz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow