hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sevgi Eli, 14 yılda 138 bin 500 kişiye umut oldu

    Sevgi Eli, 14 yılda 138 bin 500 kişiye umut oldu
    expand

    Sevgi Eli, 14 yılda 138 bin 500 kişiye umut oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'de 14 yıldır hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştıran Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, bu yıl afet ve yangın sebebiyle evi zarar gören 25 ailenin ev eşyalarını yeniledi. Sevgi Eli, 14 yılda 34 bin 603 aile olmak üzere toplamda 138 bin 500 kişiye yardım eli uzattı.

    Denizli'de ihtiyaç sahipleri ile hayırsever vatandaşlar arasında köprü görevini yürütmek için 2006'da kurulan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, çaresizlere umut olmaya devam ediyor. Şehir merkezi ve tüm ilçelerde ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşan Sevgi Eli, ihtiyaç sahiplerine gıda, kıyafet ve ev eşyası yardımı yapıyor. Bu yıl Ocak ayından bu yana 482 aileye 6 bin 551 adet ev eşyası yardımı yapan bunun yanı sıra afet ve yangın sebebiyle evi zarar görmüş 25 ailenin de ev eşyalarını yenileyen Sevgi Eli, 1290 hayırseverin yaptığı ayni yardımı da 6 bin 861 vatandaşa ulaştırarak yaralarına merhem oldu. Denizli'de 14 yıldır ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşan Sevgi Eli, 17 bin 500 vatandaşa da gıda yardımında bulundu. Hizmet vermeye başladığı yıldan bu yana 34 bin 603 ailenin yardımına koşan Sevgi Eli, bugüne kadar 138 bin 412 kişiye destek oldu.

    MAĞAZA KONSEPTİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Sevgi Eli'nin, şehirde dayanışma ruhu ile ihtiyaç sahiplerine ulaşılmasında başrol oynadığını söyledi. Sevgi Eli'nin hizmet binasının mağaza konsepti şeklinde olduğunu belirten Başkan Zolan "Sevgi Eli mağazamız ile vatandaşlarımıza destek olmanın yanı sıra arzu ettikleri şekilde sanki alışveriş yapıyormuşçasına ihtiyaçlarını gidermelerini sağlayacak bir ortam oluşturduk. Erkek, kadın, çocuk, gelinlik ve damatlıkla ilgili reyonlarımız var. Her reyonda birçok ürün bulunuyor. Burada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. İhtiyaç sahipleri bizim verdiğimizi değil kendi tercih ettiği, beğendiği, giyim eşyasını alıp ihtiyacını gideriyor" dedi.

    'SEVGİ ELİ GÖNÜLLERDEKİ YANGINLARI SÖNDÜRÜYOR'

    Sevgi Eli'nin kuruluşundan bu yana yüreklere dokunmaya devam ettiğini belirten Başkan Osman Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığımız ile koordine olan Sevgi Eli, merkez ve ilçelerde çıkan yangın, afet gibi olaylarda eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımızın imdadına koşuyor, ev eşyalarını baştan aşağı yeniliyor. İtfaiyemiz evlerde çıkan yangınları, Sevgi Eli de gönüllerdeki yangınları söndürüyor" diye konuştu.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow