hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tiyatronun kalbi Denizli'de atıyor

    Tiyatronun kalbi Denizlide atıyor
    expand

    Tiyatronun kalbi Denizli'de atıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 33'ünsünü düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nin ilk 4 gününde, yaklaşık 5 bin izleyici oyunları izledi.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 1984 yılında ilkini gerçekleştirdiği 33. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali devam ediyor. 6'sı yabancı 20 tiyatro grubunun katıldığı festival, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen '39 Basamak' adlı oyunla geçen cuma günü perdelerini açtı. Sokak gösterilerinin organize edildiği festivalde, kent merkezinin yanı sıra Sarayköy ve Çivril ilçelerinde sahnelenen oyunlar vatandaşların ilgisini çekti. Festivalin ilk 4 gününde 'Bavul', 'Çökme Tehlikesi Var', 'Deli Kim Akıllı Kim?', 'Üç Kuruşluk Opera', 'Herkes Bir Kahraman', 'Çelebi', '444' ve 'Deli' adlı 8 oyun sergilendi. Kapalı gişe oynayan eserleri, yaklaşık 5 bin kişi izledi. Öte yandan festival kapsamında ünlü tiyatro ve sinema oyuncuları Erhan Yazıcıoğlu, Pervin Ünalp ve Erkan Bektaş'ta söyleşileriyle renk kattı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, festivale olan yoğun ilginin kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, organizasyonun 3 Mayıs'a kadar devam edeceğine dikkat çekti. Denizlililerin bu fırsatı kaçırmamasını tavsiye eden Zolan, festivalle Denizli'deki tiyatro sanatının her geçen yıl daha da ilerlediğini söyledi.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow