hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk yıldızları Denizli horozunun üzerinden uçtu

    Türk yıldızları Denizli horozunun üzerinden uçtu
    expand

    Türk yıldızları Denizli horozunun üzerinden uçtu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümü etkinliklerine katıldı. Etkinlikte Türk Yıldızları gökyüzünde gösteri yaparken, buradaki standa bulunan Denizli horozu heykeli ile birlikte çekilen görüntüleri dikkat çekti.

    Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından gerçekleştirilen 1071 Malazgirt Zaferi'nin 949. yıldönümü anma etkinlikleri, Bitlis'in Ahlat ilçesinde gerçekleştirilen törenlerle başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi de Türkiye'nin dört bir tarafından katılımcıların iştirak ettiği Anadolu'nun Fethi 1071 adlı programda kurduğu oba çadırı ile yerini aldı. Vatandaşlar tarafından ilgiyle ziyaret edilen çadırda Denizli horozu, Yatağan palası, Buldan dokuması, zeybek ve efe kültürü tanıtılırken, Denizli'nin doğal ve tarihi turizm değerleri ile kültürel öğeleri katılımcılara anlatıldı. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timi Türk Yıldızları, 949. yıla özel bir gösteri gerçekleştirirken, uçakların stanttaki Denizli horozu heykeli ile birlikte çekilen görüntüleri dikkat çekti.

    Anadolu'nun kapılarını açan 1071 Malazgirt Zaferi'nin 949'uncu yıldönümünü kutlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canını veren tüm kahramanları rahmetle andı. Malazgirt Zaferi'nin ardından Anadolu'da Türklerin hakimiyetinin kesinleştiği 1148 Kazıkbeli Savaşı ve 1176 Miryokefalon Savaşı'nın da Denizli'de yaşandığına dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Ecdadımız Malazgirt'ten sonra Denizli’mizde de düşmanı bozguna uğratarak Anadolu'nun Türk toprakları olduğunu kesinleştirmiştir. Bu toprakları bize vatan yapan atalarımızı anarak, bu güzel mirası gelecek nesillere bırakmak en büyük görevimizdir. Vatan toprakları için canını fedan eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi.

    Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow