hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali sona erdi

    Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali sona erdi
    expand

    Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali sona erdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin 33'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali sona ererken, organizasyon boyunca sahnelenen 33 oyunu 15 bin kişi izledi.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 33'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali sona erdi. Festivale 6'sı yabancı olmak üzere toplam 20 grup katıldı. Yurt içi ve yurt dışından Denizli'ye gelen grupların yanı sıra atölye çalışmaları da festivale renk kattı. Erhan Yazıcıoğlu, Pervin Ünalp, Ruhi Sarı, Nedim Saban, Ali Hakan Beşen, Erkan Pektaş, Mert Turak ve Burak Alkaş gibi ünlü oyuncular, atölye çalışmalarına katılarak, bilgi ve birikimlerini sanatseverlerle paylaştı. 200 amatör tiyatro oyuncusunun yer aldığı ve 33 oyunun sahnelendiği festivalde, 15 bin kişi tiyatro ile buluştu.

    'BİRBİRİNDEN GÜZEL OYUNLAR SERGİLENDİ'

    Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Tiyatro Festivali'nin kent için önemli bir sanat organizasyonu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

    "Bu festival ülke çapında tanınan pek çok önemli oyuncunun yetişmesinde önemli bir tiyatro okulu olmaya devam edecek. Bu yıl birçok grup, Denizlili tiyatro severlerle buluştu. Birbirinden güzel oyunlar sergilendi. Denizli'nin kültür, sanat ve amatör tiyatrolarla anılması için biz elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Yarınlarımızın sanata ve kültüre olan ilgisini artırmak için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz."

    LİSELER ARASI TİYATRO ŞENLİĞİ HEYECANI BAŞLADI

    Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 5'incisini düzenlediği Liseler Arası Tiyatro Şenliği 7-16 Mayıs arasında gerçekleşiyor. Tiyatro Festivali'ne çeşitli liselerden katılımlar oldu. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu ve Acıpayam Talip Özkan Sahnesi'nde oynanacak oyunların ödül töreni ise 16 Mayıs Perşembe günü saat 17.00'de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu'nda yapılacak.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow