hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aile ve toplum hizmetleri değerlendirildi

    Aile ve toplum hizmetleri değerlendirildi
    expand

    Aile ve toplum hizmetleri değerlendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentte yürütülen aile ve toplum hizmetlerini değerlendirmek üzere, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) personeliyle bir araya geldi.
    Diyarbakır'da yürütülen aile ve toplum hizmetlerinki değerlendirmek üzere Vali Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte ASDEP ve SYDV personelleriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, aile toplumun en değerli varlığı olduğunu ifade ederek, ailenin güçlü olması durumunda toplum da o kadar güçlü, güvenli ve sağlıklı olacağını söyledi.
    Gönüle dokunmanın, gönüller arasında köprü kurmanın ve karşılıklı bağı güçlü kılmayı amaç edindiklerini anlatan Vali Güzeloğlu, "Aile öyle bir kurum ki, öyle bir sıcaklık ki orada sevgi ile beslenen, orada şefkat, merhamet ve saygı gibi diğerleri alan, bunlarla büyüyen bir nesil, gelecek toplumlarda ve süreçlerde en güçlü güvencemizdir. Eğer ailede böylesi kavramların insana dayalı sıcaklığı, sevgiyi ve saygıyı yakalayamaz ve yaşayamazsanız şüphesiz bireyden başlayarak, toplumun genelinde bunun sıkıntılarını yaşarsınız. Bugün her biriniz, her birimiz aslında yetiştirildiğiniz, ailemizde başta olmak üzere ve çevremizin bir eserisiniz. Anneniz, babanız ve ailenizin size verdiği ya da vermedikleri ile bir anlamda tanımlanmış bireylersiniz. Şüphesiz sosyalleşmenin ailesi olmanın, tamamlayıcı birimleri ve unsurları vardır ama çekirdek ailedir. Dünyada sosyal politikalar anlamında insan merkezli bir modellemede Türkiye Cumhuriyeti devleti bu anlamda örnek bir boyuttadır" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow