hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupalı gençler, Bağlar'ı gezdi

    Avrupalı gençler, Bağları gezdi
    expand

    Avrupalı gençler, Bağlar'ı gezdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elif FİLİZ/DİYARBAKIR,(DHA)- AVRUPA’nın 9 farklı ülkesinden gelen 40 genç, Diyarbakır’da tarihi yerleri gezerek ve kentin farklı semtlerinde vatandaşlarla görüşerek kent hakkında izlenimler elde etti. Bağlar Belediyesi’nin desteğiyle ilçenin çeşitli sokak duvarlarına çizilen resimler Avrupalı gençlerin beğenisini topladı.
    Avrupa Birliği Erasmus Gençlik Programı kapsamında Avrupa’nın 9 ülkesinden Türkiye’ye gelen 40 genç, 10 gün boyunca çeşitli etkinliklere katıldı. Kentin tarihi ve kültürü hakkında izlenimler elde eden Avrupalı gençler, gezinin sonunda bunu rapor haline getirerek Avrupa Komisyonu’nun ilgili birimlerine sunacak. Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Akar tarafından karşılanan grup, burada yürütülen eğitim çalışmaları ve kurslar hakkında bilgilendirildi. Kadın ve çocuklara yönelik hizmetlerin verildiği bu merkezde iç ve dış göç olaylarından etkilenen çocuklara yönelik hizmetlerin de yapıldığını dile getirildi.

    Etkinlik kapsamında Bağlar ilçesinin sokaklarını gezen Avrupalı gençler, Bağlar Belediyesi’nin desteğiyle resim öğretmeni Nazlı Ergen ve çocuklar tarafından sokakların duvarlarına çizilen resimlere duydukları hayranlığı dile getirdi. Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen gençlere sıcak ilgi gösteren vatandaşlar, çeşitli ikramlarda bulunarak kentin misafirperverliğini yansıttı. Avrupalı gençler, Diyarbakır hakkında olumlu izlenimler elde ettiklerini ve Bağlar Belediyesi’nin kültür çalışmalarından da çok etkilendiklerini söyledi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow