hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağlar Belediyesi'nden pirinç ve peynir üretimi

    Bağlar Belediyesinden pirinç ve peynir üretimi
    expand

    Bağlar Belediyesi'nden pirinç ve peynir üretimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selim KAYA/ DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'ın merkez Bağlar Belediyesi, taşlardan arındırılan arazilerde hem pirinç yetiştirecek, hem de peynir üretilecek. 
    Belediye, bin dönümlük arazide tescilli Karacadağ pirinci üretip bu çevrede kurulan alanda tescilli Karacadağ peyniri üretimini yapacak. Proje ile hem tarımsal üretime, hem de kadın istihdamına katkı sunulması amaçlanıyor.
    TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN BELEDİYE OLACAĞIZ
    Belediye Başkanı Beyoğlu, en büyük hayalinin, “Tüketen değil üreten bir belediye" oluşturmak olduğunu belirterek, pirinç ve süt ürünleri projeleriyle hem belediyeye gelir kaynağı kazandırmayı,hem de istihdama doğrudan katkıda bulunarak kent ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.
    Geçen yıl kurduğu asfalt plent ve taş kırma eleme tesisi ile dünyanın en kaliteli sıcak asfaltı ham maddesi olarak kabul edilen Karacadağ bazalt taşından sıcak asfalt üretmeye başlayan ve bu asfalt ile cadde ve sokakları asfaltlayan Bağlar Belediyesi, şimdi de  taşlardan temizlediği tarım arazilerini tarım ekonomisi fırsatına çeviriyor.  Belediye, taşlardan temizlediği  arazilerde ilk etapta bin dönümlük alanda tescilli Karacadağ pirinci ekimine  başladı. Bu çevrede ayrıca süt ürünleri ve tescilli Karacadağ örgü peyniri üretimi yapılacak.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, belediyelerden rutin hizmetlerin dışında gelir getirecek ve ekonomik hayata katkıda bulunacak projeleri hayata geçirmelerini de istediğini belirten Başkan Beyoğlu, bu amaçla Karacadağ bölgesine ait yer altı ve yer üstü kaynaklarını değerlendirerek tarıma, ekonomiye ve istihdama katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Beyoğlu şöyle dedi:

    “DEVLETE YÜK DEĞİL, YÜKÜ AZALTAN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ" 
    "Karacadağ'ımızin taşı toprağı altın gibidir.Burada çok önemli yer altı ve yer üstü kaynakları ile tarım ürünleri potansiyeli var.Sayın cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda güzel hizmetler yapıyoruz. Geçen yıl burada kurmuş olduğumuz asfalt plent ve taş kırma eleme tesisi ile ilk defa Karacadağ bazalt taşından asfalt üretmeye başladık. Dünyanın en kaliteli asfaltı ile cadde ve sokaklarımızı asfaltlarken,belediyemizi ekonomik bir yükten de bertaraf ediyoruz. Yılda 600 bin ton sıcak asfalt üretiyoruz.Taşlardan temizlediğimiz arazileri tarımsal üretime çevirmek istedik ve şimdi de burada tescilli coğrafi markalarımız olan Karacadağ pirinci ve örgülü peynirini üretmeye başlıyoruz. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarla yaptığımız protokol ile bu önemli üretim projesine başladık.Batıya giden insanlarımızın götürdüğü hediyeler arasında Karacadağ pirinci ve Karacadağ örgü peyniri vazgeçilmez bir yer tutuyor. Tamamen organik ve birinci  sınıf kaliteden oluşacak ürünlerimizi doğrudan halkımıza arz edeceğimiz gibi uygun fiyatlarla satarak belediyemize gelir kazandıracağız,ülkemizin ve kentimizin ekonomisine katkıda bulunacağız.Buralarda yaşayan insanlarımız kazanacak. Devletimize yük olan değil,devletimizin yükünü azaltan belediye olacağız. Hasat zamanı inşallah çok daha güzel bir tablo ile karşılaşacağız."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow