hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyoğlu'dan Gaziler Günü mesajı

    Beyoğludan Gaziler Günü mesajı
    expand

    Beyoğlu'dan Gaziler Günü mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rihan ALP/DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Aziz milletimiz, yurdunu canından değerli sayarak şehitlik makamı ve gazilik mertebesine ulaşan kahraman şehit ve gazilerini hiçbir zaman unutmamıştı, bundan sonra da saygı ve minnetle anacaktır" ifadelerine yer verdi.

    19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Diyarbakır Valiliği'nce Anıt Park'ta yapılan kutlamalara katılan Bağlar Belediye Başkan Hüseyin Beyoğlu, günün anlamı ve önemi nedeniyle mesaj yayımladı. Mesajında gaziliğin önemine vurgu yapan Beyoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
    "Şehadetle birlikte gazilik de bu toprakların en temel değeridir, yaşam nefesidir; vatan savunmasının ruhunu oluşturmaktadır. Yüce bir iman ve inanç barındıran bu duygu her zaman canlılığını korumaktadır. Huzur ve güvenlik içinde yaşadığımız, her karışında ecdadımızın yazdığı kahramanlık destanlarının izini taşıyan cennet vatanımız, şehit ve gazilerimizin şanlı mücadelesi sayesinde bizlere miras kalmıştır. Aziz milletimiz, yurdunu canından değerli sayarak şehitlik makamı ve gazilik mertebesine ulaşan kahraman şehit ve gazilerini hiçbir zaman unutmamıştı, bundan sonra da saygı ve minnetle anacaktır. Aziz vatanımızın bütünlüğü, milletin selameti, varlık ve birlik mücadelemizde kahraman gazilerimizden aldığımız ilhamla, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız bütün tehditleri bertaraf edeceğiz, buna olan inancımız tamdır. Gaziler günü vesilesiyle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan topraklarının bütünlüğü, devletimizin bekası, milletimizin birlik ve kardeşliği uğrunda canını ortaya koyan kahraman şehitlerimizi ve sonsuzluk yolculuğuna çıkmış kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor; tedavileri devam eden fedakarlık timsali gazilerimize acil şifalar diliyor; hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz." 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow