hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağlar'da fırınlar denetlendi

    Bağlarda fırınlar denetlendi
    expand

    Bağlar'da fırınlar denetlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR’ın Bağlar ilçesinde belediye, koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirdiği denetimlerde hijyen kurallarına uymayan fırınlar hakkında yasal işlem uyguladı. Hijyen kurallarına aykırı olarak açıkta satılan ekmekler de toplandı.

    Bağlar Belediyesi, yeni tip koronavirüs salgınına karşı sıkı önlemler almaya devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü personelinden oluşturulan denetleme ekibi, fırınları denetledi. Belediye, hijyen kurullarına aykırı olarak açıkta ekmek satan fırınlara yasal işlem uygulayarak açıktaki ekmekleri topladı. Belediye bünyesinde oluşturulan bir başka ekip te, İçişleri Bakanlığı’nın son genelgesine göre kapatılan parklarda denetim yaparak vatandaşları uyarıyor. Semt pazarlarında da sıkı denetim uygulayan belediye, 3 metre mesafe kuralına uyulması için uyarılarda bulundu.
    'LÜTFEN KURALLARA TİTİZLİKLE UYALIM'
    Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, koronavirüs salgınına karşı belediyeye bağlı görevli ekiplerin titizlikle görevlerini yürüttüğünü belirterek şunları söyledi:
    "Toplum sağlığını tehdit eden koronavirüs salgınına karşı görevli ekiplerimiz fırınları denetliyor. Ekiplerimiz, hijyen kurullarına uymayan esnaflarımıza gerekli uyarılarda bulunarak açıkta satılan ekmek ve ürünleri topluyor. Tüm esnaflarımızı hijyen kurallarına titizlikle riayet etmeye davet ediyoruz. Vatandaşları korumak için ekiplerimiz sahada. Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmayarak kurallara riayet etmelerini rica ediyoruz."
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow