hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağlar'da kayıtdışı işyerleri ruhsatlandırıldı

    Bağlarda kayıtdışı işyerleri ruhsatlandırıldı
    expand

    Bağlar'da kayıtdışı işyerleri ruhsatlandırıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak EMEK/ DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediyesi, pandemi sürecinde ilçede kayıt dışı ve ruhsatsız olan iş yerlerine yönelik olarak büyükşehir belediyesi, vergi dairesi ve esnaf odalarıyla ortaklaşa gerçekleştirdiği  denetimlerde tespit edilen 3 bin 400 iş yerinin yüzde 80’inin ruhsatlandırma ve vergilendirme işlemini gerçekleştirdi.
    Merkez Bağlar ilçesinde pandemi sürecinde kayıt dışı ve ruhsatsız olan iş yerlerine yönelik olarak belediye ekiplerince çalışma yapıldı. AK Partili Bağlar Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmalara büyükşehir belediyesi, vergi dairesi, zabıta ve ruhsat müdürlüğü ekipleri ve esnaf odaları da destek oldu. 4 aylık süreçte tespit edilen 3 bin 400 işletmenin yüzde 80’i için ruhsatlandırma ve vergilendirme işlemleri yapıldı.
    'HEDEFİMİZ BU ORANI YÜZDE YÜZE YÜKSELTMEK'
    Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, denetleme çalışmalarına verdiği destek nedeniyle Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu’na teşekkür ederek hedeflerinin 4 ayda ulaşılan yüzde 80 oranını yüzde yüze çıkarmak olduğunu söyledi. Beyoğlu,"Ruhsatlandırma ve vergilendirme işlemlerinin hem vatandaşın hem esnafın yararına. Aziz hemşehrilerimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.
    İlçe belediye ekiplerinin aralıksız olarak devam ettiği çalışmalarda kısa zamanda ruhsatlandırma ve vergilendirme işlemlerinin artırılması hedefleniyor.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow