hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağlar'da kentsel dönüşüm Kaynartepe'den başlıyor

    Bağlarda kentsel dönüşüm Kaynartepeden başlıyor
    expand

    Bağlar'da kentsel dönüşüm Kaynartepe'den başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Mucahit CEYLAN/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesi için kentsel dönüşüm projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasıyla çalışmalara başlandı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kentsel dönüşümün ilk etabını Kaynartepe Mahallesi'nde başlatacaklarını belirterek, "7 bin insanın yaşadığı alan bundan etkilenecek, 1354 yapı yıkılarak yerlerine yenileri inşa edilecek" dedi.

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin modernize edilmesine ilişkin belediye tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak resmiyet kazandı. Kentsel dönüşüm kapsamına alınan bölge ile ilgili Bağlar Belediyesi tarafından hazırlanan yapı kontrol raporunda, yapıların yüzde 85'inin ya ruhsatsız ya da mühendislik hizmeti almadığı görüldü. 2019 yılında yapılan denetimlerde 207 ve 2020 yılında da 285 olmak üzere 492 hasarlı yapı tespit edildi. Belediyenin çalışmalarıyla 318 harabe yapı tespit edilirken, 2019 yılında 24 ve 2020 yılında da 103 olmak üzere 130'unun yıkımı gerçekleştirildi. Madde bağımlılığı olmak üzere zararlı alışkanlıkların meskeni haline gelen yapıların önemli bir bölümü temizlendi. Belediyenin Yapı Kontrol ve Kaçak Yapı Denetim ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 2019 yılında 81 ve 2020 yılında 30 olmak üzere 111 kaçak yapı tespit edilerek işlem uygulandı.

    İLK ETAP 7 BİN NÜFUSLU ALANDA UYGULANACAK
    Kentsel dönüşümün ilk etabı Kaynartepe Mahallesi'nde 7 bin nüfuslu alanda uygulanacak. Bu alandaki 1354 yapı yıkılarak, yenileri inşa edilecek. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, eski Bağlar bölgesinde modern ve gelişmiş bir şehir yapısı oluşturulacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

    "Belediye olarak bu bölgeyi çok önemsiyoruz. Göreve geldikten sonra kentsel dönüşüm için büyük mücadele verdik. Hemen her gün bu mahallelerdeyiz, vatandaşlarımızın arasındayız. Ne var ki bölgenin fiziki yapısı çarpık olduğu için istediğimiz hizmetleri kazandırmakta zorlanıyoruz. Onaylanan projemizle beraber devletimiz tarafından burası ihya edilecek. Çarpık yapılar yıkılarak yerine yolları, parkları, kültürel ve spor alanlarıyla, çocukların oyun yerleriyle modern bir Bağlar gelecek. Tabii bu kolay olmayacak. Belki 5 belki de 10 yılda bitecek ama sonunda Bağlar hak ettiği güzelliğe kavuşacak. 250 bin insanın yaşadığı eski Bağlar'da çocuklar için park alanı yoktu. Dolayısıyla böyle bir yerde elbette ki sıkıntı olur. Bağlar'ın maküs talihini değiştirmek için tüm imkanları seferber eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a halkım adına teşekkür ediyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow