hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağlar’da metruk binaların yıkımı devam ediyor

    Bağlar’da metruk binaların yıkımı devam ediyor
    expand

    Bağlar’da metruk binaların yıkımı devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elif FİLİZ/DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR’ın Bağlar ilçe Belediyesi, ”Uyuşturucu İle Mücadele Kapsamında Metruk Yapı Yıkımı“ sloganıyla ilçede vatandaşların huzurunu bozan yapılar haline gelen metruk yapılarla mücadeleyi hızlandırdı. Güvenlik güçleri ile koordineli olarak yapılan çalışmalarda kullanılamaz halde olduğu tespit edilen 250’e yakın yapının 60’ının yıkımı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yıkımı gerçekleştirilen metruk yapıların yerine park, oyun ve dinlenme alanları yapacaklarını belirterek, "12 merkez mahallemizin 9’unda çarpık kentleşme var. Bağlar’ı bu çileden kurtaracağız” dedi.

    Bağlar Belediyesi, “Eski Bağlar” olarak adlandırılan bölgede hakim olan çarpık kentleşme ile çeşitli nedenlerle terk edilerek yıkılma tehlikesi geçiren, uyuşturucu tacirlerinin ve kullanıcılarının mekanı haline gelen metruk yapılar ile ilgili olarak önemli bir adım attı. Emniyet güçleri ile koordineli olarak hayata geçirilen çalışma ile tespit edilen metruk yapıların yıkımına başladı. Bu mücadeleye mahalle sakinleri ve vatandaşlar da yaptıkları ihbar ve şikayetlerle destek veriyor.

    ‘PARK ALANI YAPILACAK’

    Metruk yapıların en fazla olduğu bölgelerin başında gelen Muradiye Mahallesi’nde 27 metruk yapının 14’ünün yıkımı gerçekleştirildi. Geri kalan binaların yıkım çalışmaları ise devam ediyor. Mahalledeki yıkım çalışmalarını inceleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçe merkezindeki 12 mahallenin 9’unda metruk yapılar olduğunu belirterek yıkım çalışmalarından sonra buralara mahalle sakinlerinin ihtiyacı olan park, oyun ve dinlenme alanları ile ağaçlandırma çalışmaları yapacaklarını söyledi. Beyoğlu, tespit edilen 250’e yakın eski ve kullanılamaz haldeki yapının yıkımını 2020 yılı içinde tamamlamayı amaçladıklarını kaydetti. Görevde olduğumuz 9 ayda bunlara karşı ciddi bir mücadele verdik. Vatandaşlarımız bu yapılardan çok rahatsız, bu yüzden çok sayıda şikayet geliyor. Emniyet güçlerimizle beraber gerekli önlemleri alıp yıkımları gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 60’dan fazla metruk yapıyı yıkarak temizledik. 12 merkez mahallenin 3’ünde bu yapılar mevcut. 2020 yılı bu anlamda bir milat olacak” diye konuştu.

    ‘İLK KEZ KARARLI BİR MÜCADELE GÖRÜYORUZ’

    Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir de vatandaşların huzurunu kaçıran ve güvenliğini tehdit eden metruk yapıların yıkımı ve uyuşturucuya karşı verilen mücadeleden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

    “Bu yapılarda her türlü ahlaksızlık yapılıyor. Uyuşturucudan, fuhuş ve çocuk istismarına kadar her şey var. Hepimiz bunlardan rahatsız oluyoruz, huzursuz oluyoruz. Herkes risk altına yaşıyor. Başkan Hüseyin Beyoğlu bu konuda çok önemli adımlar attı. İlk kez kararlı bir mücadele görüyoruz. Mahallemizdeki metruk yapının yarısı yıkıldı, kalanı da inşallah temizlenecek. İlk kez bu kadar duyarlı bir başkan görüyoruz. Şimdi bu mücadelenin sonunda uyuşturucu, fuhuş ve çocuk istismarı dahil her türlü ahlaksızlığın yuvası haline gelen bu görüntülerden kurtulacağız. Bundan dolayı vatandaşlarımız çok memnun ve mutlu.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow