hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağlar'daki 'Kentsel dönüşüm' vatandaşlara anlatılacak

    Bağlardaki Kentsel dönüşüm vatandaşlara anlatılacak
    expand

    Bağlar'daki 'Kentsel dönüşüm' vatandaşlara anlatılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak EMEK/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesinde 'Yerinde dönüşüm' modeli ile uygulanacak olan 'Kentsel dönüşüm' projesini vatandaşlara anlatmak amacıyla belediye tarafından irtibat bürosu kurulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın öncülüğünde yapılacak olan proje için ekip kurulduğunu belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Projenin tüm detayları incelenecek ve gerek mahalle muhtarlarına gerekse vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılacak" dedi.

    Bağlar ilçesinde yapılması planlanan 'Kentsel dönüşüm' projesinin, ön hazırlığın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile resmiyet kazanmasının ardından çalışmalarda yeni bir evreye geçildi. Ayrıca 'Yerinde dönüşüm' modelinin uygulanacağı proje hakkında vatandaşlara ve hak sahiplerine bilgi vermek amacıyla belediye bünyesinde irtibat bürosu kurulacak. Burada uzman ekipler tarafından hak sahiplerine bilgi verilerek projenin ayrıntıları anlatılacak.

    'VATANDAŞLARIN BAĞLAR'DA KALMASINI İSTİYORUZ'

    Eski Bağlar denilen bölgenin çarpık kentleşme üzerinde inşa edildiğini, zamanla yoğun göçle bu yükü taşıyamayacak hale geldiğini anlatan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Kaçınılmaz hale gelen kentsel dönüşüm için halktan büyük destek gördük. Diyarbakır Bağlar'dır, Bağlar Diyarbakır'dır. Değişim ve dönüşüm önemlidir. Vatandaşlara farklı seçenekler sunularak olası mağduriyetlerin önüne geçeceğiz. Vatandaşlarımızın burada kalmasını istiyoruz. Halkımızın talebi üzerine projeyi hazırladık ve Allah razı olsun kendilerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam destek vererek onayladı. Vatandaşlarımız, mağdur olmayacakları farklı seçeneklere sahip olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde diğer kurumların katılımı ile oluşturulan ekip sahada çalışma yaparak muhtar ve vatandaşlarla görüşmeler yaparak ayrıntıları ortaya çıkaracak. Modern mühendislik hizmeti alacak yeni yapıların yanı sıra geniş ve ferah cadde, sokaklar, yeşil ile doğal alanlar, dinlenme ve çocuk oyun alanlarının olacağı bir şehir hayal ediyoruz. Bağlar'ın hayali Diyarbakır'ın hayali olacak. Gönül hizmeti ve sosyal belediyeciliği esas alarak tevazu, samimiyet ve gayretle sürdürmüş olduğumuz bu yolda kazanan Diyarbakır olacak. 7-8 ay sonra ilk kazma vurularak proje resmen hayata geçmiş olacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow