hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi'nce yeşillendirme çalışması

    Büyükşehir Belediyesince yeşillendirme çalışması
    expand

    Büyükşehir Belediyesi'nce yeşillendirme çalışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, kentteki refüjlerde çim biçme kavşaklarda ise yeşillendirme çalışması sürüyor. 
    Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan refüjlerde çim biçme kavşaklarda ise yeşillendirme çalışması başlattı. Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesindeki görevliler, Yenişehir ilçesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki refüjlerde uzayan çimleri çim biçme ve sırt tırpanlarıyla biçerek daha estetik bir görünüme kavuşturdu. Orta refüj ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında ise Kayapınar ilçesi Dünya Kavşağı'nda ise yeşillendirme çalışması yaptı.
    SUR DİPLERİ YEŞİLLENİYOR
    Sur ilçesi Fatih Paşa mahallesinde bulunan Sur diplerini temizleyip kırmızı toprak seren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 112 çınar ve dişbudak ağacı dikimini gerçekleştirdi. Yaklaşık 750 kamyon bitkisel kırmızı toprağın serileceği Sur diplerine çeşitli türlerde 28 bin adet çalı ile 100 bin adet mevsimlik çiçek peyzaj çalışması yapılacağı bildirildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow