hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dicle Elektrik’ten tarımsal sulamaya dev yatırım

    Dicle Elektrik’ten tarımsal sulamaya dev yatırım
    expand

    Dicle Elektrik’ten tarımsal sulamaya dev yatırım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selim KAYA/ DİYARBAKIR ,(DHA)- DİCLE Elektrik'ten tarımsal altyapıya 3.5 Milyon Liralık dev yatırım. Dicle Elektrik, Diyarbakırlı çiftçilerin sulama sezonunda enerji sorunu yaşamamaları için14 kilometre uzunluğunda yeni bir hat döşedi. Hat sayesinde 500 tarımsal sulama abonesi ve 4 köy kesintisiz enerji alabilecek.

    Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, Bismil ve Çınar ilçelerinde 2019 yılında başlattıkları yatırım çalışmalarını sulama sezonu başlamadan tamamladıklarını söyledi.

    Yaka, söz konusu çalışma ile Bismil- 2 Trafo Merkezinden 2, 5 kilometresi çift devre olmak üzere toplam 14 kilometrelik enerji nakil hattı döşendiğini belirterek, "Hedefimiz enerji nakil hattını sulama sezonundan önce tamamlamaktı. Yaşanan koronavirüs salgını yüzünden çalışmalar zaman zaman durduysa da hedefimize ulaştık ve sulama sezonu öncesinde çalışmalarımızı tamamlayarak nakil hattını devreye aldık” dedi.

    60 MW KAPASİTE TAHSİS EDİLDİ

    Gerçekleştirilen 60 MW kapasite tahsisi sayesinde Bismil ve Çınar ilçelerindeki tarımsal sulama abonelerinin mevcut enerji ihtiyacının yanı sıra önümüzdeki yıllarda ortaya çıkabilecek ihtiyaçları da giderilmiş olduklarını ifade eden Yaka, sözlerini şöyle sürdürdü: 

    "Toplam 3,5 milyon liralık harcama ile tamamlanan yeni enerji nakil hattımızdan bölgedeki 500 kadar tarımsal sulama abonesinin yanı sıra 4 köydeki mesken aboneleri de yararlanacak. Devletimize ve milletimnmize hayırlı uğurlu olsun."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow