hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır Büyükşehir, bitki üretim kapasitesini artırıyor

    Diyarbakır Büyükşehir, bitki üretim kapasitesini artırıyor
    expand

    Diyarbakır Büyükşehir, bitki üretim kapasitesini artırıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elif FİLİZ/ DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Fidanlık Şube Müdürlüğü, yazlık ve kışlık çiçek üretim kapasitesini artırmak için 26 dekarlık repikaj alanını baştan sona yeniledi. Büyükşehir Belediyesi farklı illerden aldığı 2 milyon 250 bin adet mevsimlik yazlık, kışlık çiçekleri kendi imkanlarıyla üreterek kentin, kavşak, refüj ve parklarına dikecek.
    Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı Seyrantepe TOKİ Fidanlık Şube Müdürlüğü’nde yıllık 600 bin yazlık ve kışlık çiçek üreten Büyükşehir Belediyesi, 26 dekarlık repikaj alanını yeniden dizayn ederek üretim kapasitesini artıracak. Kapasite artırımı için yapılan çalışmalarda alana 15 adet tünel sera, 130 metre toprak sera ve 225 metrekare kapalı sera inşa edilecek. 2 kattan oluşan ve toplam 250 metrekarelik kullanım alanına sahip idari binanın da yapılacağı çalışmada su deposu yenilenecek ve elektrik kesintilerine karşı jeneratör de alınacak.
    '2 MİLYON 250 BİN MEVSİMLİK ÇİÇEK ÜRETİLECEK'
    Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla 15 Mart’tan itibaren çiçek üretimine başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, daha önce Bursa ve Sakarya'dan alınan 2 milyon 250 bin yazlık ile kışlık çiçeği kendi imkanlarıyla üretecek. Seralarda üretilecek olan yazlık turuncu kadife, sarı kadife, zina, petunya, vapur dumanı, horoz ibiği ile kışlık beyaz ve kırmızı süs lahanaları, değişik renklerde menekşe çiçeklerini kentin kavşak, refüj ile parklarına dikecek. Mevsimlik çiçek dikimi dışında alanda 5 bin adet dişbudak, çınar, mahlep, akçaağaç, süs eriği, İran çamı, mavi servi, mazı ve farklı renklerde ibreli ağaçlarda üretilecek. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, ayrıca TOKİ Fidanlık Şube Müdürlüğü’nde 15 bin adet taflan, alev çalısı, Amerikan sarmaşığı, berberis, hanımeli, gül ve zakkum üretimini de gerçekleştirecek.
    'ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI'
    Yazlık çiçek dikimi için refüj, kavşak ve parklarda altyapı çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bahar ve yaz mevsiminde kentin farklı noktalarına toplam 1 milyon 250 bin adet çiçek dikecek. Üretimin sürekli devam edeceği TOKİ Fidanlık Şube Müdürlüğü’nde 1 milyon adet mevsimlik kışlık çiçek üretimi de gerçekleştirilecek. Diyarbakır Orman Fidanlık Müdürlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi’ne devredeceği 50 dekarlık alanda yasal işlemlerin tamamlanmasıyla çalışmalarına başlayacak olan Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, yeni alanda oluşturacağı modern seralarla kentin tüm ihtiyacını karşılayacak farklı türlerden fidan ve bitkiler üretecek. Bölgeye hitap etmesi beklenen yeni üretim alanında bitkiler, ihtiyaç duyulan il ve ilçelere de gönderilecek.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow