hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır Büyükşehir ile DİSK arasında sözleşme

    Diyarbakır Büyükşehir ile DİSK arasında sözleşme
    expand

    Diyarbakır Büyükşehir ile DİSK arasında sözleşme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selim KAYA/ DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'da Büyükşehir Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bünyesindeki Genel İş Sendikası'na üye çalışanlar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Makina İkmal Daire Başkanlığı'nda çalışan 600 işçi için Genel İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Makine İkmal Müdürlüğü Merkez Atölyesi’nde imza töreninde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, sözleşmenin 2021 yılına kadar geçerli olduğunu ifade ederek, "Uzun, verimli, olumlu ve hayırlı bir süreç yaşandı. Ben de zaman zaman katılmak ve bilgi almak çerçevesinde sürecin içinde oldum. Bizim bir felsefemiz var. Burada ilk geldiğim günde söylemiştim, inancımız da bunu bize söylüyor, geleneğimiz de söylüyor, aklımız da söylüyor. İşçinin alnının teri kurumadan hakkını vereceksin. Ve o hakkı teslim ederken bu emeğin karşılığını vererek onu mutlu edeceksin. Şüphesiz ki mutlu olan işçiler ne yapacak işinin hakkını verecek. İşin hakkını verirse de hak yerini bulacak. Arkadaşlarımızla büyük bir gayretin ve mücadelenin içerisindeyiz. Amacımız bize emanet edileni hakkıyla muhafaza edebilmek ve bu şehri daha iyiye götürebilmektir. Hamdolsun geriye dönüp baktığımızda çok büyük bir  başarıyı elde ettiğimizi görüyorum" dedi.
    DİSK Genel İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Kamuran Taş ise sözleşmenin imzalanmasında emeği olan Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na teşekkürlerini illeti. 
    Konuşmaların ardından Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ile Genel İş Sendikası Şube Başkanı Kamuran Taş arasında sözleşme imzalandı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow