hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır Büyükşehir'den kırsal kalkınma hamlesi

    Diyarbakır Büyükşehirden kırsal kalkınma hamlesi
    expand

    Diyarbakır Büyükşehir'den kırsal kalkınma hamlesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elif FİLİZ/ DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya destek amacıyla Eğil Organik Tahıl Üreticileri Birliği ve Dicle Organik Meyve Üreticileri Birliği'yle protokol imzaladı.
    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, organik tarımının artırılması ve geliştirilmesi amacıyla ‘Destek bizden üretim sizden’ sloganıyla kırsal kalkınma hamlesi başlattı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Eğil Organik Tahıl Üreticileri Birliği ile Dicle Organik Meyve Üreticileri Birliği'ne sunacağı destekle ilgili protokol imzalandı. İmza törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, kamu kurum müdürleri, birlik yöneticileri, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda çiftçi katıldı.
    İmza töreninde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'ın tarım alanında Türkiye'de güçlü bir üretim merkezi olduğunu söyledi. Güzeloğlu, yapımı devam eden sulama barajların faaliyete geçmesiyle Diyarbakır'ın dünyanın önemli tarım merkezi olacağını ifade ederek, “Her köşesinde, tarımın her boyutunda üretim yapılan çok güçlü bir üretim merkezi. Şu andaki mevcut üretim potansiyelimizde Türkiye'nin tarımsal, bitkisel ve hayvansal üretimin de bütün üretim alanlarında ilk beşteyiz. GAP Projesi’nden sonra Türkiye'nin en büyük ikinci dönüşüm sosyal kalkınma projesi 8 baraj ve 23 sulama projesi ile 235 bin hektar alanı sulamaya açacağız. Bu Diyarbakır'ı sadece bölgenin ve Türkiye'nin değil dünyanın sayılı bir üretim merkezi haline getirecek ama sadece üreten olmayacağız. Gıda sanayinin altyapısında gıdaya dönük Organize Sanayi Bölgelerinin kurulmasın da bugün çalışmaları başlattık. İki gıdaya dayalı Organize Sanayi Bölgesi’nin imar, tahsis ve altyapı çalışmaları tamamlandı. Köye geri dönüşte başlayacak, köyün altyapısında yapacağımızı yatırımlarla İnşallah kırsal alanın kalkınması başlayacaktır. Bugün sağlayacağımız katkılarla o çok güzel ve doğal ürünleri organik ürettiğimiz üzümleri sadece üzüm olarak satmayacağız, üzüm suyu, pestil, şıra ve benzeri katma değerli ürünler üreteceğiz, tam 4 yıldır bu proje bekliyor. İnşallah artık bizim beklemeye tahammülümüz yok, yılsonundan önce hayata geçireceğiz" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow