hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da 'Girişimcilik Kariyer ve Gençlik Zirvesi'

    Diyarbakırda Girişimcilik Kariyer ve Gençlik Zirvesi
    expand

    Diyarbakır'da 'Girişimcilik Kariyer ve Gençlik Zirvesi'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'da, 'Girişimcilik Kariyer ve Gençlik Zirvesi' düzenlendi. 
    Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde 'Girişimcilik Kariyer ve Gençlik Zirvesi'ne; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilli Mehmet Mehdi Eker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
    Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Milletvekili Mehdi Eker, Diyarbakır'ın tarihi önemine değindi. Eker, kentin hak etmediği bir algı üzerine tanıldığını anlatan Eker, "Büyük alim ve sosyoloji ilminin kurucusu İbn-i Haldun'un deyimiyle coğrafya kaderdir gerçekliğinden ortaya çıkıyor. Diyarbakır'ın üzerinde bulunduğu coğrafya muhteşem medeniyetlerin bilinçlenmesine, doğmasına, büyümesine gelişmesine fırsat olmuş, mekan olmuş. Bu şehir hak etmediği bir algı üzerinden tanındı. Bu şehrin adı hep ya yakılan lastiklerle terör ile yürek yangınlarıyla gözyaşlarıyla felaketlerle anıldı. Sanki bu şehirde dünya mimarlık tarihine örnek teşkil edecek muhteşem bir felsefenin ürünü olan binalar ve tarihi yapılar yokmuş gibi, sanki bu şehirde 10 bin yıldır 30'un üzerinde medeniyet inşa edilmemiş gibi. Devletin ve hükümetin sağladığı imkânlarla birleştirip nasıl bir girişimci olabiliriz, kariyer planlayabiliriz bunun kararını vermek lazım. Model olacak Diyarbakır'ın yetiştirdiği çok önemli şahsiyetler var" dedi.
    Konuşmaların ardından programda Türkiye’deki teknolojik gelişmeler ve yapılan yatırımlar ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, tarafından sunum yapıldı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow