hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da günde 2 bin kişiye iftar

    Diyarbakırda günde 2 bin kişiye iftar
    expand

    Diyarbakır'da günde 2 bin kişiye iftar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selim KAYA/ DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'da Siirtliler Derneği tarafından Bağlar ilçesinde kurulan iftar çadırında günde 2 bin kişiye iftar veriliyor.
    Diyarbakır Siirtliler Derneği'nce Bağlar ilçesinde kurulan iftar çadırında her gün 2 bin kişiye iftar yemeği veriliyor. Çadırda iftarını açanlar, ardından dua ediyor. İlçede 5 yıldır iftar çadırı kurduklarını anlatan dernek başkanı Adnan Öktüren, vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.
    Öktüren, günde 2 binin üzerinde yemek verdiklerine rağmen bunun yetersiz olduğunu belirterek, "Bu çadırda elinde boş tencereyle gelen insanlara sıcak aş veriyoruz. Bu anlamda belki de Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Diyarbakır'ın en yoksul ve göçün en çok olduğu bir semtteyiz. Çadırımızda günde 2 bin kişiye iftar vermekteyiz. Yemek verirken de Diyarbakır’da diğer çadırlardan, belki Türkiye’de tek, evlere insanlara sıcak aş gitmesine vesile oluyoruz. Çadırımızda yaşlılara ve özürlülere kendi ellerimizle yemeklerimizi veriyoruz. Semtin ekonomik profili çok düşük, çok yoksul insanların yaşadığı bir yer. Bu açıdan burada yapılan hizmetin doğru ve yerinde olduğunu düşünüyorum. Hayırsever insanlarımıza ben teşekkür ediyorum. Bunun sayısını artırmak için hayırsever insanları da bizlere katlı sunmaya davet ediyoruz" dedi.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow