hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da günde 20 bin insanın ziyaret ettiği Sakarya Caddesi yenileniyor

    Diyarbakırda günde 20 bin insanın ziyaret ettiği Sakarya Caddesi yenileniyor
    expand

    Diyarbakır'da günde 20 bin insanın ziyaret ettiği Sakarya Caddesi yenileniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak EMEK- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Valisi Münir Karaloğlu, kentsel dönüşüm kapsamında yenileme ve sokak sağlıklaştırması devam eden Bağlar ilçesinde, günde 20 bin insanın alışveriş için uğradığı Sakarya Caddesi'ndeki çalışmalar bittiğinde caddenin, kentin en prestijli caddelerinden birisi haline geleceğini söyledi.
    Vali Münir Karaloğlu, kentsel dönüşüm kapsamında yenileme ve sokak sağlıklaştırması devam eden Bağlar ilçesinde bulunan Sakarya Caddesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Birçok vatandaşın alışveriş için tercih ettiği caddelerden olan Sakarya Caddesi'nde yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, beraberinde Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile çalışması tamamlanan işyerlerini inceledi. Caddeyi baştan sona yenileyeceklerini ifade eden Vali Karaloğlu, "Günlük 20 bin insanın alışveriş için girdiği kalabalık bir cadde. İnşallah bu caddedeki çalışmalarımız tamamlandığında Sakarya Caddesi'ni, Bağlar'ın ve Diyarbakır'ın en cazip ve kaliteli açık alışveriş alanlarından birine dönüştüreceğiz. Bağlar'da işimiz çok, hem kentsel dönüşüm hem de kentsel yenileme faaliyetlerimiz diğer alanlarda da  devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Bağlar Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla beraber Kaynartepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm faaliyetleri başladı. Birçok caddede, sokakta yeni cadde açma, yeni sokak yapma ve ayrıca caddelerin, sokakların yenilenmesi, asfaltlanması çalışmamız da var. Bağlar'da başlatmış olduğumuz bu çalışmalar bittiğinde Bağlar daha yaşanabilir ve yaşam kalitesi daha yükselmiş bir ilçeye ve bölgeye dönüşmüş olacak "dedi.
    'BAĞLAR’IN İHYASI BU PROJELERLE SAĞLANACAK'
    Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da, "Eski Bağlar bölgemizdeki yapıların yüzde 80'i olası bir depreme karşı dayanıksız. Dörtyol semtinden başlayıp Kaynartepe Mahallesi'nin tamamını dönüştürmeyi amaçlayan ilk etap projemiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Şu anda gerek bizler gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahada başta fiyat tespiti olmak üzere çalışmalar ve ilgili taraflarla görüşmeler yapıyor. Herkesle istişareler yapılıyor. Yerinde dönüşüm olup hiç kimse mağdur edilmeyecek. Aksine kazanan milletimiz olacak" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow