hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da ilk kez 'Kent Bayramlaşması' yapılacak

    Diyarbakırda ilk kez Kent Bayramlaşması yapılacak
    expand

    Diyarbakır'da ilk kez 'Kent Bayramlaşması' yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak EMEK/ DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle düzenlenen toplantıda, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii'de toplumun her kesiminin davetli olduğu 'Kent Bayramlaşması' yapılmasına karar verildi.

    Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Kurban Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle kentteki STK temsilcileriyle Valilik binasındaki toplantı salonunda bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ebedinoğlu, TÜMSİAD Başkanı Hüseyin Oğulmuş, MÜSİAD Başkanı Mehmet Bakır Eza ve ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Cevdet Nasıranlı katıldı. Toplantıda Vali Karaloğlu, kentte ilk kez gerçekleştirilecek ve tüm vatandaşların birbirleriyle bayramlaşabileceği bir 'Kent Bayramlaşması'nın düzenlenmesine karar verdi.

    'HANGİ PARTİDEN OLDUĞUNA BAKILMAYACAK'

    Toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bayramlaşmada hiçbir ayrım gözetilmeksizin herkesin davet edileceğini hatırlattı. Vali Karaloğlu, "Kimi temsil ettiği, kime oy verdiği ya da hangi partiden olduğuna bakılmaksızın tüm Diyarbakırlıları kapsayan bu bayramlaşmayla halk birbiriyle kucaklaşacak. Bayramları anlamlı kılan da budur. Önceki yıllarda kurum ve kuruluşların kendi bünyelerinde gerçekleştirdikleri bayramlaşma merasimleri yerine tüm Diyarbakırlıların yer aldığı bir bayramlaşma daha anlamlı olacaktır. İlk defa gerçekleştirilecek 'Diyarbakır Kent Bayramlaşması' bundan sonraki bayramları da kapsayacak şekilde geleneksel hale getirilecek. Pandemiye yönelik alınacak tedbirler var. Kurallara bağlı kalınacaktır. Katılan vatandaşlar için maske, kolonya gibi ürünler ilgili kuruluşlarca temin edilecektir" dedi.

    'Kent Bayramlaşması' Kurban Bayramı'nın birinci günü ikindi namazı sonrasında Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camii avlusunda düzenlenecek ve vatandaşlara maske ile kolonyanın dışında çeşitli ikramlar da sunulacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow