hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eryılmaz: Memurluk sınavı, liyakat ve hakkaniyetle sonuçlandırılacak

    Eryılmaz: Memurluk sınavı, liyakat ve hakkaniyetle sonuçlandırılacak
    expand

    Eryılmaz: Memurluk sınavı, liyakat ve hakkaniyetle sonuçlandırılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Genel Sektreteri Muhsin Eryılmaz, 387 kişinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak alınmasıya ilgili yapılacak sınavın, liyakat ve hakkaniyet ölçülerinde sonuçlandırılacağını söyledi.
    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 387 memur alımı başvuruları bugün sona erecek. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, alımların liyakat ve hakkaniyet ölçülerinde sonuçlandırılacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin bin 713 memur çalıştırılabileceğini belirten Eryılmaz, bu sayının en üst limit olduğunu ifade etti. Bugün itibariyle belediyede 553 memurun görev yaptığını dile getiren Eryılmaz, boş bulunan memur kadro sayısının bin 160 olduğunu ve bu kadrolardan 387 memur alımı yapılmasına belediye idaresince karar verildiğini vurguladı. 387 memur alımından sonra 773 boş memur kadrosunun kalacağını aktaran Eryılmaz, "Belediyemizde boş bulunan 387 adet muhtelif unvanlı kadroya, memur alımı yapılmasına yönelik olarak sınav yapılabilinmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetim Genel Müdürlüğü’nden 24 Ocak 2019 olur alınmıştır" dedi.
    Sınava ilişkin başvuruların bugün saat 17.00 itibariyle sona ereceğini anlatan Eryılmaz, "Bu aşamadan sonra, her bir değişik ünvanlı memur kadrosu için yapılacak müracaatlar KPSS puanı en yukarıda başlamak üzere sıralanacaktır. Bu sıralama alımın 5 katı kadar olacaktır. Örneğin 6 mimar alımı için müracaat edenlerden KPSS puanı en yüksek ilk 30 kişi en yüksek puandan başlamak üzere sıralanacak ve mülakata çağrılacaktır. Sınavın taban puanı 60'tır" diye konuştu.
    ADAYLAR, SORULACAK SORULARI KURAYLA BELİRLEYECEKLER
    KPSS puanına göre mülakata hak kazanan adayların ve puanlarının Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde ilan edileceğini belirten Eryılmaz, şunları söyledi:
    "Mülakata hak kazanan adayların sınav giriş belgeleri de belediyemizin internet sitesine yüklenecek olup, bu belgede adayın hangi gün mülakata alınacağı belirtilecektir. Adaylar TC kimlik numaraları ile bu belgeye ulaşabileceklerdir. Mülakatta her adaya ilan metninde belirtilen şekilde 4 ayrı konudan 1'er soru sorulacaktır. Ayrıca, girdiği alana ilişkin bilgi ve becerisi de değerlendirilecektir. Adaylar kendilerine sorulacak soruları çekecekleri kura sonucu kendileri belirleyeceklerdir."
    SINAV KOMİSYONU 5 KİŞİDEN OLUŞACAK
    Sınav komisyonu, Genel Sekreterin başkanlığında 5 kişiden oluşacağını ifade eden Eryılmaz, "Açıklandığı üzere, mülakata çağrılacak kişilerin tespitinde, adayların KPSS puanları dışında hiçbir etken ve kriter bulunmamaktadır. Dolayısıyla adayla daha önce aldıkları KPSS puanıyla birbirlerini elemektedirler. Buna müdahale hiçbir şekilde mümkün değildir" diye konuştu. Yapılacak sınavın açık, şeffaf, liyakat ve hakkaniyet ölçülerinde sonuçlandırılacağını anlatan Eryılmaz, bunun dışın yapılabilecek her türlü söylemi gerçek dışı ve art niyetli olarak değerlendireceklerini belirtti. Adayların ve kamuoyunun, belediye tarafından yapılacak açıklama ve değerlendirmeler dışında hiçbir söyleme itibar etmemeleri gerektiğini ifade eden Eryılmaz, tüm adaylara başarılar dileğinde bulundu. 
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow