hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nevruz Park'ta sosyal mesafeli cuma namazı

    Nevruz Parkta sosyal mesafeli cuma namazı
    expand

    Nevruz Park'ta sosyal mesafeli cuma namazı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz Park'ta, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takılıp, sosyal mesafe kuralına uyularak cuma namazı kılındı.
    Bağlar Belediyesi, sorumluluk sahasında bulunan ve İl Müftülüğü'nce cuma namazı için belirlenen açık alan ve parkları her hafta düzenli olarak önce dezenfekte ediyor. Kentte halka açık önemli kutlama ve toplantıların düzenlendiği Nevruz Park'ta da, koronavirüs tedbirleri kapsamında dezenfekte işleminden sonra maskeli ve sosyal mesafe kuralına uygun şekilde cuma namazı kılındı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşların hijyenik ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri için her hafta özenli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yüce dinimiz temizliğe ve sağlığa büyük önem veriyor. Bizler de ibadet yapılan alanların hijyen ve temiz olmasına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle her hafta düzenli olarak park ve yaşam alanlarında bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu hafta da milletimize karşı görevimizi yaptık. Vatandaşlarımız steril ortamlarda huzur içerisinde ibadetlerini yerine getirdi. Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık vurguladığı gibi 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'. Yaşamımızı, ibadetlerimizi bu sürecin ruhuna ve kurallarına uygun olarak devam ettireceğiz. Daha fazla sorumluluk alacağız, daha dikkatli olacağız. Sosyal mesafe, maske, hijyen ve temizlik olmazsa olmazlarımız olacak" dedi.
    'SOSYAL MESAFE VE MASKE KURALINA UYALIM'
    Türkiye’nin koronavirüse karşı elde ettiği başarılı sonuçlar ile dünyada örnek gösterilen ülke haline geldiğine dikkat Beyoğlu, vaka sayılarının arttığı Diyarbakır’da vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Toplu etkinliklere katılmayalım. Sosyal mesafe ve maske gibi altın kurallardan taviz vermeyelim. Hep birlikte bu işin üstesinden gelelim. Gerekli önlemleri alarak yaşamımıza devam edelim" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow