hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Güzeloğlu'dan 19 Mayıs mesajı

    Vali Güzeloğludan 19 Mayıs mesajı
    expand

    Vali Güzeloğlu'dan 19 Mayıs mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı, yayımladığı mesajla kutladı.
    Vali Güzeloğlu, yayımladığı mesajda, Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yılını, birlik, beraberlik ve huzur içinde, bugünün anlam ve önemine yakışır şekilde kutlamanın heyecanı ve coşkusu içerisinde olduğunu kaydetti. Vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı uğruna, içinde bulunduğu bütün olumsuz şartlara rağmen, yeniden şahlanan milletin, 19 Mayıs 1919 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarının azim ve kararlılıkla başlattığı İstiklal Mücadelesi'yle, tarihte eşine az rastlanır destan yazdığını anımsatan Vali Güzeloğlu, şunları aktardı:
    "Kadın erkek, genç yaşlı farkı olmadan, etnik köken, mezhep, din ayırt edilmeksizin milletin bütün fertleri, vatan savunması için omuz omuza vererek mücadele etmiş ve zafere ulaşmıştır. Milletimizin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan bu önemli gün, gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır. Çünkü bir ülkenin gençliği, geleceğidir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan en büyük zenginliğimiz, geleceğimizin teminatı, umudumuz; çocuklarımız ve gençlerimizdir. Bugün Türkiye; yarınlarına güvenle bakan, umutları ve hedefleri olan, tarihi parlak, geleceği aydınlık bir ülkedir. Devletimiz ve Milletimiz her zamankinden daha güçlüdür. Bugün gösterdiğimiz çabalar, yapılan çalışmalar geleceğimizin teminatı gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak, onlara daha güçlü daha müreffeh bir ülke bırakmak içindir. Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, Aziz Milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarını, rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum."
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow