hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Karaloğlu, İzmir'den dönen aşevi ekibiyle görüştü

    Vali Karaloğlu, İzmirden dönen aşevi ekibiyle görüştü
    expand

    Vali Karaloğlu, İzmir'den dönen aşevi ekibiyle görüştü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serhat ÖZDEMİR- BURAK EMEK/ DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Valisi Münir Karaloğlu, İzmir'de meydana gelen depremin ardından bölgeye giden ve 110 bin kişiye yemek dağıtan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki aşevi personelleriyle bir araya geldi.
    Ege Denizi’nde, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce depremzedelere yemek dağıtımı için 14 kişilik aşevi personeli görevlendirildi. 22 gün boyunca 110 bin kişilik yemek dağıtan ekip, çalışmalarının ardından kente döndü. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız öncülüğünde aralarında aşçı, teknik personel ve şoförlerinde bulunduğu ekibi ağırladı.
    İzmir'den dönen ekiplere 22 gün yaptıkları hizmetten dolayı teşekkürlerini sunan Vali Karaloğlu, "İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı, arama ve kurtarma ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Ekiplerimiz, orada arama ve kurtarma faaliyetlerine katıldılar. Aynı zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi seyyar aşevimizi deprem gecesi İzmir'e gönderdik. Ekipler, günlük 5 bin vatandaşımıza, sıcak yemek ikram ettiler. Ekibimize orada 22 gün boyunca yaptıkları bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

    FOTĞORAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow