hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gönüllü itfaiyecilere eğitim verildi

    Gönüllü itfaiyecilere eğitim verildi
    expand

    Gönüllü itfaiyecilere eğitim verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)- DÜZCE Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yangın ve afetlere müdahale sırasında ekiplere yardımcı olabilmeleri amacıyla gönüllülere uygulamalı eğitim veriyor.
    Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü toplumda gönüllü olarak afetlere müdahale için kurulan derneklerin üyelerine afet, yangın, trafik kazası ve enkazdan insan kurtarma gibi eğitim veriyor. 'Yangına müdahale teknikleri' adı altında verilen eğitimlerde, itfaiyeci kıyafeti ile müdahale yöntemleri öğretildi. Oldukça zorlanan gönüllüler, eğitimler sonunda itfaiye ve AFAD ekiplerine yardımcı personel olarak afet durumlarında görev alabiliyor.
    Eğitimlere katılan Melis Atan Eski, "Düzce afet bölgesi olduğu için, bilinçlenmek istediğim için buradayım. Gerçekten zor bir iş ve biz en basit yoldayız" dedi.
    Gönüllü Kadir Kırlak ise olukça zorlandıklarını belirterek, "Hepimiz gönüllü olarak bugün ter döktük. Gerçekten çok zordu. Bir kıyafeti 1 dakikada giyip, kıyafete adapte olup, yangının içine girip, güvenliği sağlamak gerçekten zor. İtfaiyecilerimize Allah kolaylık versin" diye konuştu.
    Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat ise amaçlarının bilinçli kişiler ve bilinçli toplum oluşturmak olduğuna dikkat çekerek, "Bizim en büyük amacımız daha bilinçli bir toplum oluşturmak. Her birey bu eğitimleri aldığında ya da bir alt eğitimleri aldığında, en azından kendisini korumayı öğreniyor, sonrasında da çevresindekilere itfaiyeye, AFAD'a, ilgili kurumlara destek oluyorlar. 99 yılında depremlerde çok şeye şahit olduk. Ben enkazlarda çalışan birisiyim. Orada yaşanan eksiklikler, şu anda tamamlanmış durumda. Ekip, ekipman, bütün ihtiyaçlar karşılandı. Ancak afet büyük bir potansiyeldir. Ancak afetlerde sadece itfaiye, AFAD veya ilgili kurumlarla yüzde 100 başarı sağlanmaz. Toplumun desteği önemlidir. Bu eğitimler sonunda da bizlere destek olup, daha etkin ve başarılı müdahaleler yapmamıza yardımcı olacaklar" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow